Beleg in aandelen zoals beleggen ooit is bedoeld

SMART Capital is in 2004 succesvol gestart en werkte volgens de principes van het waarde beleggen of value investing. Een strategie die de tand des tijds meer dan doorstaan heeft en menige bekende en rijke beleggers heeft voortgebracht zoals Warren Buffett, Benjamin Graham, Philip Fisher, Walter Schloss, Seth Klarman en Joel Greenblatt.
 

Aantrekkelijk rendement

Het gaat bij waarde beleggen om beleggen zoals het ooit is bedoeld: Aantrekkelijk geprijsde aandelen kopen, waarvan de koers met een grote kans op den duur aanzienlijk zal stijgen om zodoende een aantrekkelijk rendement te maken.
 

Een euro kopen voor 50 cent…

Heel simpel gezegd kunnen we het samenvatten als het kopen van euro’s voor 50 cent. Natuurlijk is het niet zo simpel, want hoe weet je of die €0,50 nu echt €1 waard is? Daarvoor zullen we af moeten dalen naar het DNA van een bedrijf. Hiervoor zal er veel en tijdrovend onderzoek gedaan moeten worden. Hier komt vakmanschap om de hoek kijken. En juist daarin blinkt SMART Capital al sinds 2004 uit.

Vier strategieën

Mijn naam is Sam Hollanders. Ik ben sinds 2014 auteur van de nieuwsbrief Smart Capital. Rond het principe van het waarde beleggen heb ik in de loop van de jaren een viertal strategieën ontwikkelt, welke afhankelijk van uw levenssituatie op slimme wijze gecombineerd kunnen worden. De nieuwsbrief heet niet voor niets SMART Capital.

De vier beleggingsstrategieën variëren van conservatief tot speculatief.

  • Strategie 1 bestaat uit het beleggen in holdings en vastgoedbedrijven, U zet zich naast rijke families en krijgt toegang tot private equity. Een spaarplan met een veilig idee!

  • Strategie 2 vormt de basis en werkt volgens de principes van het waarde beleggen, met een voorkeur voor familiebedrijven in de small en mid-caps.

  • Strategie 3 werkt op dezelfde manier als strategie 2, maar hierbij gaan we op zoek naar aandelen van zogenoemde Microcaps. Dit zijn aandelen met een beurskapitalisatie onder €200 miljoen. Deze zijn te klein voor de institutionele beleggers om te volgen en bieden voor ons dan ook mooie kansen.

  • Strategie 4 bestaat uit het kopen en verkopen van penny stocks. Ook hier beleggen we volgens de principes van het waardebeleggen, maar het risico en de potentiële opbrengst zijn wel wat groter. Voor de belegger die een stapje verder durft te gaan.

Zoals gezegd vormt de waarde portefeuille de basis, maar daarnaast kunt u kiezen uit een drietal strategieën die afhankelijk van uw voorkeur of levensfase op slimme wijze gecombineerd kunnen worden. Ik sta u graag met raad en daad bij.


Succes met beleggen!

Sam Hollanders

Klik hier voor meer uitleg over de vier strategieën.

Klik hier om Sam beter te leren kennen

Nieuwsbrief

Binnen zes maanden voel ik me een idioot

 Vandaag voel ik een spanning in de markten. Vandaag voelt het aan alsof we in het oog van een orkaan zitten waarin alles peis en vree lijkt, maar dat de echte ravage nog moet komen. Met zo’n...
Lees verder

Onzekerheid

 Normaal start ik de nieuwsbrief graag met een algemeen woordje over mijn visie op de markt of een boodschap die ik wil brengen. In de huidige omstandigheden lijken zulke onderwerpen eerder zinloos,...
Lees verder

Een andere wereld

 Op 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen en veranderde de wereld. Oorlog en het bijgaande menselijke leed blijft moeilijk te vatten, waarom toch? Het heeft geen zin dat ik een analyse maak...
Lees verder

Focus op deze twee zaken

 Er is wat aan het veranderen op de beurzen. Er wordt terug meer gekeken naar risico’s, of zo lijkt het toch met de af en toe flink rode dagen. Een deel van de aandelen die veel te fors waren...
Lees verder

Kopen als er bloed door de straten vloeit!

 Het was een bloedrode start van de week op maandag. Valentijnsdag hadden beleggers zich wel anders voorgesteld… Indices in Europa gingen vlot 3 procent onderuit door ongerustheid over...
Lees verder