Extreem negativisme biedt kansen!

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Extreem negativisme
biedt kansen!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Een aandelenbelegger is van nature een optimist. Zoals ik al verschillende keren geschreven heb, is beleggen in aandelen allesbehalve een exacte wetenschap.

Er kan veel misgaan, en een gewaarschuwd belegger houdt daar rekening mee. Niemand heeft de wijsheid in pacht, en daarom is de value-strategie zo’n goeie manier van werken: je bouwt een veiligheidsmarge in zodat je toch geen geld, of zo weinig mogelijk, verliest wanneer het tóch fout zou gaan.

Onlangs hebben we een feestje gevierd op de beurzen, toen de Dow-Jones index de kaap van 20.000 punten overschreed. Maar ondanks de mooie rendementen zijn beleggers bijzonder negatief.

Een recente enquête van ACTIAM gaf aan dat slechts 10% van de ‘experts’ een stijging verwacht op de beurzen. Maar liefst 53% verwacht een daling!

 600_sc46.jpg

Bron: Actiam

Een dergelijke somberheid is wel bijzonder extreem. Maar vreemd is het niet, voor wie de psychologie van de belegger doorgrondt: beurzen beklimmen een ‘wall of worries’ (muur van zorgen).

Beleggers worden pas euforisch wanneer de koersen belachelijke niveaus hebben bereikt. Ze doen net het tegenovergestelde van wat ze moeten doen: laag kopen en hoog verkopen!

Bij SMART Capital proberen we onze emoties zoveel als kan uit te schakelen bij het beleggen. We kijken naar de cijfers en de parameters van een bedrijf: de koers/boekwaarde, winstverwachtingen, kwaliteit van het management, producten…

De beurs is psychologie, en het feit of beleggingsexperts negatief of positief zijn voor de markten, verandert onze strategie helemaal niet. Wij bekijken de financiële markten als een vijver bedrijven waaruit we naar hartenlust kunnen vissen, en zo de beste portefeuille kunnen samenstellen.

Wij bekijken de zaken liever op lange termijn, en wat er dan mogelijk is. Zo heb ik in het laatste nummer van SMART Capital weer een paar mooie bedrijven gevonden die voldoen aan mijn strenge criteria.

Zo heb ik een bedrijf gevonden dat volop inspeelt op de vraag van consumenten naar rijkere voeding. Dit bedrijf verhoogt  de voedzaamheid van voeding, en verkoopt dieetsupplementen en dierenvoeding. Met de sterke demografische trends die we vandaag zien, is dit een sterke keuze op lange termijn. Ik verwacht veel van dit bedrijf, dat mooie marges heeft en zijn schulden met de vrije cashflow op amper zes weken kan terugbetalen!

Zulke bedrijven maken op lange termijn het verschil. Want wie denkt dat het niet mogelijk is om mits een goeie aandelenselectie de markten te outperformen, dwaalt. Je moet er alleen de nodige discipline voor hebben, je bedrijven van naaldje tot draadje kennen, en de opbrengst herinvesteren. Op die manier zal je vermogen aanzwellen tot een niveau dat je nooit verwacht had!

Geloof dus niet in de doemberichten, en kijk naar de feiten.

Laat SMART Capital je partner zijn om op een verantwoorde manier te beleggen in aandelen.

Ik wil je daar graag bij helpen en mijn ervaring en kennis met jou delen.

Als je HIER klikt, kan je meteen toegang krijgen tot mijn analyses.

Ik hoop je snel te verwelkomen in de club van SMART Capital!

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg