3 redenen waarom aandelen de place to be blijven

Nieuwsbrief SmartCapital

 

3 redenen
waarom aandelen
de place to be blijven!

     

 
Op lange termijn zijn aandelen de beste belegging. Dat weet je, en het is al meermaals aangetoond door wetenschappelijk onderzoek. Toch voelen beleggers zich niet lekker in hun vel. Want tussen ‘weten’ wat het beste voor je centen is, en ernaar handelen, gaapt een wereld van verschil.

Zo kregen wij gisteren bij de redactie de volgende mail van een belegger/abonnee:

Dag Sam, ik weet het even allemaal niet meer hoor. Ik ben een trouwe abonnee gedurende vier jaar. Ik wil beleggen voor mijn pensioen, dat nog 30 jaar ver is, maar ik ben bang om mijn vermogen te verliezen als ik in aandelen beleg. Er zijn zoveel problemen in de wereld, China dat vertraagt en schandalen rond Volkswagen. Ik laat alles maar op mijn spaarrekening staan, dan heb ik er tenminste geen miserie mee.”

Zulke mails krijgen we wel vaker bij SMART Capital. Aandelen zijn gehaat, en beleggers zijn in jaren niet zo pessimistisch geweest.

De Vlaamse zakenkrant De Tijd kopte onlangs zelfs dat Belgen 98% (!) minder aandelen hebben gekocht het afgelopen jaar.

Mijn hart als belegger en uitgever van deze nieuwsbrief bloedt daarvan, want ik weet dat dit mensen zijn die op hun beleggingen de komende jaren een inferieure return gaan halen. Maar voor jou als goed geïnformeerde lezer van deze nieuwsbrief, biedt dat heel wat kansen. Aandelen zijn en blijven nu eenmaal de beste beleggingen, tot spijt van wie het benijdt!

De onderstaande grafiek kan dan ook niet duidelijker zijn, denk ik. Die toont aan dat over de afgelopen 115 jaar, de reële waarde van aandelen, met een herbelegging van de dividenden, met een factor 148 is gestegen. Obligaties zijn maal 6 gegaan en schatkistcertificaten maal 2,7.

 600_sc48.jpg

 

Daarom blijf ik ervan overtuigd dat aandelen voor de komende jaren, en zeker voor wie een pensioenkapitaal wil opbouwen, de place to be zijn:

1) Aandelen bieden bescherming tegen inflatie. Reken er maar niet op dat de inflatie zo laag blijft als vandaag. Op een gegeven moment zal het massale gelddrukken van de centrale banken zijn tol eisen. Goeie kwaliteitsbedrijven hebben activa die meer waard worden tijdens inflatie. Bovendien kunnen ze hun prijzen optrekken als ze een stevig businessmodel hebben. Aandeelhouders zitten dan gebeiteld, en ondertussen stijgt het dividend ook nog een keer.

2) De bull market in obligaties is voorbij. Dertig jaar lang hebben obligaties het beste van zich gegeven. Dat tijdperk is nu voorbij. Een paar basispuntjes rendement krijg je nog, en dat is het dan. Je loopt hier enorme risico’s voor een kleine return, en als de inflatie opduikt, ben je de klos.

3) Aandelen laten je mee profiteren van de groei in de wereld. Op een bepaald moment zal de groei van de economie wel weer aantrekken, en goeie bedrijven staan als eerste in de rij om daar garen bij te spinnen. Ook jij als aandeelhouder krijgt hogere dividenden en meerwaarden. Dat potentieel heb je niet als je je centen op een spaarrekening laat staan of in obligaties belegt.

Daarom mijn warm pleidooi om te blijven beleggen in aandelen. Dit klimaat is net perfect volgens mij: lage rentevoeten, soepel monetair beleid, stevige balansen…

Maar beleg niet in eender wat. Ga alleen voor kwaliteit! Die selecteert Sam voor jou op basis van de principes van Benjamin Graham en Warren Buffett. Of denk jij dat Buffett rijk is geworden door z’n centen op een spaarrekening te plaatsen?

Overwin dus je angst voor aandelen en laat je begeleiden door iemand die niets anders doet dan balansen uitpluizen en spreekt met CEO’s van bedrijven.

Sam doet het veldwerk voor jou, en jij geniet van zijn researchwerk.

Faire deal, niet?

De prijs? 249 euro per jaar OF 399 euro voor twee jaar.

Daarvoor krijg je elke week een nummer en toegang tot zijn Selectielijsten. Sam schrijft sinds 2011 een aandelennieuwsbrief die later gefuseerd is met SMART Capital.

In de periode van februari 2011 tot februari 2016 haalde Sam een resultaat van 9,62% gemiddeld per jaar, waar de Bel20 3,38 steeg, de AEX 1,17% en de Eurostoxx 600 1,93%.

Deze periode wordt even apart benoemd omdat Sam pas dan de portefeuille van SMART Capital naar zijn hand heeft kunnen zetten. In 2016 haalde Sam op zijn Deep Value & High Quality portefeuille een winst van 26,51% ten opzichte van een winst voor de Eurostoxx 600 van 0,91%.

Ook de Value Indexing, die nog in volle opbouw was (sinds oktober 2015), klokte af op een winst van 11,07%.

In totaal sinds de start van BeursLoper in februari 2011 tot eind 2016 (bij SMART Capital) haalde Sam een gemiddeld jaarrendement van 12,96%.

10.000 euro ingelegd werd dus ruim 19.540 euro!

Ik geef je er als bedankje voor je trouw en overtuiging een gratis boek bij over hoe je kan leren beleggen als Warren Buffett.

Teken daarom hier in op SMART Capital.

Je vermogen verdient het!

 

Met vriendelijke groet, 

Mario de Bakker
Uitgever SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg