Is het vet van de (aandelen)soep

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Is het vet van de (aandelen)soep?

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Ik weet nog precies de teneur van de e-mails die in kreeg in 2009. Ze waren depressief, de brieven die ik kreeg van lezers en abonnees allerhande.

Vaak verkochten mensen uit pure wanhoop hun volledige aandelenportefeuille, soms met enorme verliezen. En net toen begon de grote bull market die ons vandaag, acht jaar later, mooie rendementen heeft opgeleverd.

‘Buy when there is blood in the streets’ wordt vaak gezegd, en dat is een absolute waarheid.

Ik ben nog eens gaan kijken naar twee aandelen die ik kocht in respectievelijk januari en februari 2009, toen de vooruitzichten het donkerst waren. Het zijn beide Belgische aandelen die tot op vandaag in de Selectielijst zitten van SMART Capital.

Een van die aandelen bespreek ik in mijn jongste nieuwsbrief. Het rendement voor de kopers van het eerste uur bedraagt maar liefst 343% winst… ZONDER dividenden!

Als je de dividenden had belegd, was je nog een stuk beter uitgekomen.

Dat is de kracht van fantastische bedrijven te kopen aan lage waarderingen.

Vandaag is de situatie op de markten – toegegeven – moeilijker dan toen, omdat de waarderingen ook zijn opgelopen.

Op de onderstaande grafiek zie je dat de huidige bull market al een tijdje aanhoudt.

 600_sc54.jpg

 
Maar je ziet ook dat dit helemaal niet betekent dat we nu meteen gaan corrigeren. Bull markets kunnen langer aanhouden dan eender wie voor mogelijk houdt. Bovendien wil het niet zeggen dat er geen koopjes meer te doen zijn op de beurzen, omdat de waardering van de markt gemiddeld is toegenomen.

Ik heb het hier immers al vaker gezegd: de beurs is een verzameling aandelen, waar jij als belegger de beste uit kan kiezen.

De slechtste laat je gewoon links liggen.

Daarom geloof ik vandaag, meer dan ooit, in actief beheer en stock picking.

SMART Capital biedt een unieke kijk op aandelenbeleggingen, dankzij de lange ervaring in value. Deze combinatie werkt op lange termijn altijd het beste.

SMART Capital is uniek omdat je als belegger onze tips op een schoteltje krijgt aangereikt, maar JIJ toch de controle behoudt.

Vergelijk dat eens met de fondsen van de grootbanken die je daar aangeboden krijgt. Dertien in een dozijn, vaak 3% instapkost, en een jaarlijkse beheerskost van gemakkelijk 1,5%.

Beheerd door ‘professionals’ die gewoon in de pas moeten lopen omdat ze niet durven af te wijken van de benchmark.

Kies voor je vermogen voor OVERTUIGING, kies voor SMART Capital, al meer dan 15 jaar dé vaste waarde voor aandelenbeleggers

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg