Versla Mr. Market (+ Aziatische TIP)

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Versla Mr. Market 
(+ Aziatische TIP)

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Aandelen zijn de meest doeltreffende manier om te beleggen, en toch hebben zoveel mensen er schrik van.

Op de hoogmis van de Vlaamse beleggers, de VFB-meeting in Antwerpen waar ook heel wat Nederlands waren, waren heel wat beleggers die toch wel naar mij kwamen om te vragen of “de crash van aandelen nu niet heel dichtbij kwam.” Dat wordt ons steevast weer ingepompt door ofwel mensen die met aandelen “hun hele hebben en houden zijn verloren”, naar eigen zeggen, of van horen zeggen, of door politici, die aandelen als iets duivels bekijken.

Veel mensen trappen in die val, en staren als een konijn in een lichtbak: ze durven niet meer vooruit of achteruit bewegen.

Ik geef je maar even de allegorie van Mr. Market mee, die werd geïntroduceerd door Benjamin Graham. Mr. Market is namelijk een beetje een nerveus type.

Vandaag zouden we een dergelijke kerel zelfs manisch-depressief noemen, of bipolair. Pak ons niet op onze woorden, we zijn geen psychiaters.

Zelfs Buffett vertelt dat Mr. Market een heel wisselvallig iemand is. Maar hij vertelt er wel bij hoe je van zijn mood swings gebruik kan maken.

 600_sc55.jpg

 
Als hij gedeprimeerd wordt, dan koop je VAN hem. Als hij euforisch is, dan verkoop je AAN hem.

Vrij simpel, toch?

En toch trappen beleggers altijd in de val. Ze kopen duur, en verkopen goedkoop. 

Elke dag opnieuw kom je Mr. Market als belegger tegen. En dan moet je beslissen: koop je, of verkoop je?

Of is hij vrij stabiel, en doe je niks?

Jij als kleine belegger hebt een voordeel dat je niet hebt op een fondsenbeheerder.

Die MOET elke dag kopen, want zijn fondsen moeten volledig belegd zijn. En vaak zijn dat niet de beste beleggingen, want die beheerder krijgt druk van bovenaf.

Daar heb jij geen last van. Jij kan gewoon gebruik maken van de grillen van Mr. Market, zonder enig schuldgevoel.

Is dat geen mooie deal?

Ik heb voor mezelf al lang geleden beslist dat ik mijn beleggingen zo ga aanpakken. En ik moet zeggen, het heeft me geen windeieren gelegd. Zeker nu in deze tijden, waarin een obligatie of spaarboekje niks meer opbrengt.

Beleggen is het nieuwe sparen? You bet!

Ik moet namelijk m’n pensioen zelf bij elkaar zien te krijgen, en daarvoor reken ik op de langetermijnreturns van aandelen.

Ik ben helemaal niet pessimistisch ingesteld, en daardoor bestaat het grootste deel van mijn persoonlijke portefeuille uit aandelen.

Soms koop ik van Mr. Market, en soms sta ik ze met plezier weer af aan hem. Dat is het leuke van beleggen: zaaien en erna oogsten.

Wil jij ook mijn favoriete aandelen leren kennen waarin ik zelf beleg?

Ik geef je graag inzicht in mijn portefeuille als je een abonnement neemt op SMART Capital. Ik werk namelijk dag en nacht om waardevolle analyses te maken, en dat heeft een (beperkte) prijs. Gratis informatie op het web kan je overal vinden, maar of je daar je pensioenkapitaal mee wil opbouwen?

In het meest recente nummer bespreek ik immers een ongelooflijk mooie manier om op een gespreide manier in Aziatische groeimarkten te beleggen. Ik ben er zeker van dat indien je dit aandeel lang genoeg aanhoudt, je spaarvarkentje mooi aangedikt zal zijn.

SMART Capital heeft 15 jaar ervaring in beleggen en onze enige bron van inkomsten zijn abonnementsbijdragen. Daarom kunnen en mogen we schrijven wat we willen en wat het beste is voor onze abonnees, zonder druk van wie dan ook.
 

GEEF ME TOEGANG TOT JOUW PORTEFEUILLE MET TIPS!

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg