Is valuebeleggen dood?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Is valuebeleggen dood?

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Soms lees je echt enorm interessante artikels die je ogen doen opengaan.

Goldman Sachs publiceerde onlangs een nieuw rapport met de naam “Value investing is dead”. Dat prikkelde me enorm omdat we bij SMART Capital deze beleggingsstijl al meer dan 15 jaar met succes toepassen.

Zou Goldman Sachs gelijk hebben?

De analisten van dienst beweren dat de valuefactor de afgelopen tien jaar een cumulatief verlies van 15% heeft opgeleverd, en in zes van de tien afgelopen jaren waarde heeft verloren.

Van 1940 tot 2007 leverde value wel de beste prestaties op.

 600_sc3.jpg

 
Value deed het in 2016 wel goed, want de Russell 2000 Value index steeg toen met 31%. Sinds het jaarbegin heeft de index echter 10% verloren.

Is valuebeleggen dan echt dood?

Volgens mij niet.

Goldman merkt ook op dat een van de redenen de explosieve stijging van passieve en quant strategieën is geweest. Value presteert trouwens het beste wanneer we vroeg in de economische cyclus zitten en de economie aantrekt.

In een dergelijke periode zitten we nu.

Ook het monetair beleid met ultralage rentevoeten is niet gunstig geweest voor beleggers met een valuebenadering. Nu de Fed in de VS echter het rentebeleid begint te normaliseren, mogen we ons verwachten aan een gunstiger klimaat voor value. De mindere performance van value heeft dus meer te maken met macro-economische factoren dan met de stijl zelf.

Wij bij SMART Capital voelen ons nog altijd als een vis in het water met deze stijl. Het is de beste manier om mooie aandelen op te pikken die nog niet te duur zijn, dus voor mij is valuebeleggen nog helemaal niet dood. Integendeel.

Ik vind nog altijd genoeg interessante aandelen die ik trouwens ook zelf koop voor mijn persoonlijke portefeuille.

Wil je meekijken in de selectielijsten van SMART Capital?

Klik hieronder op de rode button en je krijgt meteen toegang tot winstgevende tips!

 

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg