Nieuwe TIP: geld verdienen met hout

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Nieuwe TIP:
geld verdienen met hout!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Ik las vorige week dat de Belgen liefst 37% van hun vermogen aanhouden in cash. Bij de Nederlanders zal dit iets lager zijn, omdat zij doorgaans iets dynamischer omspringen met hun centen dan de Vlamingen.

Toch is het tekenend. De beurzen bereiken ondertussen recordhoogtes, maar veel beleggers staan nog steeds aan de zijlijnen.

Is het nog een goed moment om in aandelen te gaan beleggen?

Als we kijken naar de befaamde belegger Jeremy Grantham van GMO, dan zien de returnvooruitzichten voor de traditionele aandelenklassen er minder veelbelovend uit:

 600_sc4.jpg

Op 7 jaar tijd verwacht hij immers een negatief rendement van 4% voor grote Amerikaanse aandelen!

Conclusie voor SMART Capital is dat je het als belegger dus over een andere boeg zal moeten gooien, wil je nog geld verdienen op deze markten.

En daar doen we het toch voor, niet? Geld verdienen met een focus op het risico. Daarom vind ik dat je verder moet kijken dan je neus lang is, in plaats van enkel naar de klassieke bedrijven te kijken.

Ik vond in Canada een van de meest geïntegreerde woudproducten bedrijven ter wereld. Ze zijn actief in timmerhout, ruwe planken, pellets, houtsnippers, pulp, papier, en ze genereren op de koop toe nog eens groene energie ook.

Het is een duurzaam bedrijf, dat is wel zeker.

Steeds meer van onze abonnees en lezers hechten hier belang aan. Er wordt immers 100% van elke boom gebruikt, en de overschot gaat naar pulp of er worden pellets van gemaakt om te verwarmen.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat het aandeelhouderschap stevig in handen is van een grote groep die haar strepen wel heeft verdiend. Die man heeft vandaag een vermogen van 5,6 miljard opgebouwd, met goeie investeringen.

We zitten dus zeker op de goeie plek!

Als ik mijn Piotroski score hier op loslaat, dan zie ik een kwalitatief bedrijf dat zijn schulden op iets meer dan 15 maanden kan terugbetalen uit de vrije cashflow.

Net wat grote valuebeleggers als Warren Buffett graag zien!

Ik vind dit een heel interessant bedrijf om in portefeuille op te nemen, en daarom heb ik er in SMART Capital een koopadvies voor gegeven.

Dit soort bedrijven kan het verschil maken in een portefeuille, en bovendien zit je in een bedrijf dat op een heel andere manier reageert dan de klassieke bedrijven.

Dit soort bedrijven heeft zijn eigen dynamiek, waardoor het rendement van je portefeuille kan verbeteren en het risico vermindert.

Wil je dit bedrijf leren kennen?

Deze info is uiteraard alleen weggelegd voor betalende abonnees van SMART Capital, dat spreekt voor zich.

Met één goeie tip heb je je abonnementsgeld al terugverdiend!
  

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg