Positioneer je… voor de comeback

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Positioneer je…
voor de comeback!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

We zullen maar met de deur in huis vallen: valuebeleggen is een stijl die momenteel allesbehalve ‘in’ is.

Beleggers concentreren zich liever op een select clubje aandelen, dat ze dan naar torenhoge waarderingen duwen.

Vorig jaar zette value nog een mooie prestatie neer, beter dan de meeste andere stijlen. Maar dit jaar is het opnieuw huilen met de pet op.

Veel valuebeleggers, zelfs de harde kern, overweegt nu om de handdoek in de ring te gooien, omdat de stijl niet meer zou werken. Dat zou wel erg voorbarig zijn, zeker als we kijken naar de historie. Want er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat valuebeleggen wel eens zou kunnen terugkomen, en hoe!

Hoewel de afgelopen 12 jaar ongetwijfeld frustrerend zijn geweest, zijn er in het verleden nog periodes geweest waarin value het geruime tijd minder goed deed, maar daarna maakt value die mindere prestatie altijd dubbel en dwars goed.

Tussen maart 2000, de top van de dot-com boom, en de marktbodem in oktober 2002, deed value het maar liefst 32% beter dan groei!

De waarderingskloof tussen groei en value staat nu op het hoogste peil in zestig jaar, met uitzondering van de periode rond de dotcom bubbel.

Wat betekent dat nu voor mij als belegger, zal je je afvragen?

Wel, ik heb altijd geleerd dat beleggen vooruitkijken is, en dat je je moest positioneren voor iedereen dat doet. Daarom is er nu een enorme kans weggelegd voor beleggers die in value willen stappen.

Je hebt ook de broodnodige ‘margin of safety’ die valueaandelen hebben, en groeiaandelen niet.

Zullen alle valueaandelen het goed doen in de toekomst?

Dat nu ook weer niet. Selectiviteit is geboden, meer dan ooit. Je wil immers niet terechtkomen in een ‘value trap’. Dat zijn minderwaardige aandelen die terecht goedkoop genoteerd staan.

Hoe dan wel?

Door SMART Capital te lezen, natuurlijk! Al 15 jaar dé gids over valuebeleggen in België en Nederland.
 

JA, IK ACTIVEER METEEN MIJN PROEFABONNEMENT
    

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg