U kunt beter beleggen dan de professionals

Nieuwsbrief SmartCapital

 

U kunt beter beleggen
dan de ‘professionals’!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Wat denkt een doorsnee belegger wanneer hij praat met zijn bankier om de hoek die hem een fonds aanraadt dat “beheerd wordt door professionals”?

Mensen die dag in dag uit bezig zijn met de financiële markten, weten het toch beter dan de man in de straat, of niet?

Wel, je zou ervan schrikken.

Je moet niet te snel denken dat jij minder goed kan beleggen dan die ‘professionals’.

En ja, ik zet het woord hier bewust tussen aanhalingstekens. Ik las onlangs een bijzonder interessant artikel op Zerohedge. Er blijkt een omgekeerde relatie te zijn tussen het zogenaamde specialisatieniveau van beleggers, en hun rendementen van de afgelopen jaren.

Immers, dat is wat blijkt uit de rendementen van Amerikaanse huishoudens afgezet tegenover die van hedgefondsen.

Op basis van gegevens van de centrale bank van Amerika, de Fed, blijkt dat de gemiddelde Amerikaan sinds 2003 een hoger rendement heeft behaald op zijn beleggingen dan die ‘slimme koppen’ die werken met gesofisticeerde modellen en nog duurdere analisten.

De grafiek die dit sprekend aantoont, zie je hieronder.

 600_sc16.jpg

Wat verklaart dit fenomeen?

De doorsnee belegger werkt meer als een rationele speler op de markt, die niet gaat daytraden of hippe sectoren gaat achternahollen.

De gezinnen deden het ook beter terwijl ze minder risico’s namen.

U wil cijfers?

Wel, volgens de studie heeft het gemiddelde gezin het sinds 2003 elk jaar 4,5% beter gedaan dan de ‘professionals’. Hoewel dat op het eerste gezicht vrij weinig lijkt, mag je het toch niet onderschatten op lange termijn, hoor, want de gezinnen hebben maar half zoveel risico moeten nemen als de hedgefondsbeleggers om dit veel betere resultaat te behalen.

Als ik dit allemaal lees, dan klinkt het me als muziek in de oren. Want dit is nu precies de aanpak die we bij SMART Capital al meer dan 15 jaar hanteren. Namelijk op zoek gaan naar kwaliteitsvolle bedrijven die ondergewaardeerd zijn en die je kan kopen voor de helft van de prijs, of zelfs nog minder! 

Beleggers die de waarde doorheen de prijs kunnen zien, die maken het echte geld op de beurzen. En dit artikel bewijst nog maar eens dat je geen dure adviseurs nodig hebt (met alle instapkosten, beheersvergoedingen en uitstapkosten van dien), maar dat je net zo goed het roer in eigen handen kan houden. 

Ik zorg voor de tips, maar jij blijft wel aan het stuur van je vermogen zitten. En dat voor een véél lagere prijs. 

Lijkt het je wat? Probeer dan meteen SMART Capital uit, risicoloos!    
 

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg