Dit gebeurt er met ondergewaardeerde aandelen

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Dit gebeurt er met ondergewaardeerde aandelen!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Ik hoop dat je ondertussen een beetje weet waar SMART Capital voor staat en succes mee behaalt: het zoeken naar ondergewaardeerde aandelen en deze dan rustig bijhouden tot ze volledig gewaardeerd zijn.

Ik wil je aan de hand van de grafiek hieronder eens aantonen wat er gebeurt met ondergewaardeerde aandelen.

Dit is geen aandeel dat in onze lijst staat, het is de Zwitserse centrale bank.

 600_sc18.jpg

 
Gedurende lange tijd zie je dat de koers eigenlijk bijna niets gedaan heeft na een lange periode van stagnatie.

Beleggers geraken verveeld met een aandeel omdat het “toch niets doet”.

Beleggers die daarentegen wel bereid zijn om hun huiswerk te maken, weten al hoe laat het is: zij kopen stilletjes aan. En op een bepaald moment heeft de markt weinig of niets nodig om een trigger te vinden, en dan gebeurt er wat je aan de rechterkant van de grafiek ziet: de koers spuit recht naar boven toe.

Hoewel ik hier een bedrijf vernoem dat niet in de Selectielijst van SMART Capital zit, hebben we dergelijke koersbewegingen in het verleden wel al meegemaakt in onze eigen portefeuille.

Telkens was het patroon hetzelfde: eerst genegeerd of zelfs uitgekotst door beleggers, daarna opgepikt door SMART Capital, en daarna door de rest van de markt.

Uiteraard namen wij onze mooie winsten toen beleggers interesse begonnen te krijgen in deze aandelen.

In onze Value Indexing selectie heb ik na heel wat zoeken en analyse weer een mooi aandeel gevonden waar u vast interesse in heeft. Ze maken en verdelen biobrandstoffen, dit via twee segmenten, Biodiesel en Bio-ethanol.

Hoewel deze segmenten door de markt wat genegeerd werden, is het bedrijf erg goed gepositioneerd om de winsten de komende jaren fors te laten aangroeien. Daarnaast is een eigenaar die mee aan de touwtje strekt, de sterke cashgeneratie en de solide balans.

Een mooi aandeel dus om meteen in portefeuille te nemen. De faire waarde ligt immers een stuk boven de huidige koers.

Je merkt het, dit is de manier waarop ik bij SMART Capital graag werk: analyseren, en toeslaan wanneer het bedrijf fors ondergewaardeerd is.
 

JA, IK WIL DIT BEDRIJF LEREN KENNEN!    

 

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg