Aanvaardt u negatieve rendementen? Ik niet

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Aanvaardt u negatieve rendementen?

Ik niet!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Stel je voor dat je op lange termijn belegt en daar een negatief rendement voor ontvangt.

Je zou mij gek verklaren, en terecht.

Wie gaat er nu zijn geld afstaan en een risico lopen wanneer je op het einde van de rit niks verdiend hebt?

Jammer genoeg is dat wel het geval vandaag wanneer je belegt op spaarboekjes (verliesboekjes) of obligaties. De rente die je krijgt is geenszins voldoende om het koopkrachtverlies dat je lijdt te compenseren.

De tabel hieronder moet je dan ook eens goed bekijken.
  

 600_sc21.jpg

 

Deze tabel toont de rentevoeten op 2 jaar min de stijging van de consumptieprijzen (CPI), wat resulteert in de reële rente.

Zoals je kan zien, is die reële rente, wat je dus ECHT verdient op je belegging in termen van koopkracht, negatief in Nederland en België, waar u en ik wonen.

Inflatie is meer dan ooit een sluipmoordenaar voor je vermogen.

Kijk, ik zal eerlijk zijn en heb hiervoor geen risicoloze oplossing. Als dat namelijk zou kunnen, zou ik er meteen in beleggen.

De waarheid is dat je een groter deel van je vermogen in aandelen zal moeten beleggen om financieel ‘boven water’ te blijven. Dat is nu eenmaal de realiteit op de markten van vandaag.

Let op, je vermogen in aandelen beleggen heeft niks te maken met gekke dingen gaan doen of speculeren. Daar staat SMART Capital helemaal niet voor, integendeel. Hieronder treft u een e-mail aan van Inge B. uit Hasselt, die ik u niet wil onthouden. Het geeft goed weer wat u als abonnee bij SMART Capital kunt verwachten.

Beste Sam,
Ik ben zeer tevreden van mijn abonnement, dat mag ik ook wel eens doorgeven hé. Ik houd van je fundamenteel advies maar ook van de bedenkingen die je ons bezorgt omtrent het algemene marktgebeuren; het helpt om het  beurs-hoofd koel te houden.                                    Inge B. 

 
Aandelen bewegen heel fel en hoewel timing op zich geen zinvolle bezigheid is, moet je wel kunnen bepalen wanneer een aandeel goedkoop of duur is.

En zomaar wat kopen op gelijk welk moment, is een verliezende strategie. Beleggers laten zich immers vaak verblinden, zowel wanneer de beurzen duur zijn (euforie) als goedkoop (depressief).

De goede en slimme belegger die weet hoeveel een bedrijf waard is, zal hiermee eerder zijn voordeel doen!

Begrijp je nu waarom het zo belangrijk is om een goede en ervaren gids te hebben bij het beleggen? Laat je dus bijstaan met iemand met veel ervaring op dat vlak. SMART Capital doet dat al 15 jaar en ik mag wel zeggen met een heel mooi trackrecord.

Dus beleg in aandelen, maar doe het op een verstandige manier!

Klik hieronder om alles te weten over mijn aandelentips! 
  

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg