Deze topbelegger belegt méér in aandelen

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Deze topbelegger belegt
méér in aandelen! (+TIP)

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Het Noorse Pensioenfonds is ondertussen al 850 miljard euro groot en is een van de grootste staatsfondsen ter wereld.

De Noren beleggen de rijkelijke opbrengsten van de gas- en olie-ontginning op een intelligente manier, aangezien zij ook wel beseffen dat deze opbrengsten niet eeuwig zullen blijven duren.

Momenteel participeren zij in maar liefst 9.000 bedrijven ter wereld, maar onlangs heeft deze grote belegger een opmerkelijke verschuiving in zijn strategie doorgevoerd. De Noren beleggen nu een groter gedeelte van hun portefeuille in aandelen, en niet meer in obligaties. Ze willen op den duur 70% van de portefeuille in aandelen gaan beleggen, en de rest in obligaties.

Deze mannen zijn natuurlijk ook geen idioten. Zij zien ook wel wat er aan het gebeuren is op de markten.

De obligaties brengen bijna niets meer op en om toch nog wat rente te krijgen, moet je al naar hoogrentend papier gaan, dat in feite even risicovol is als aandelen maar minder opbrengt omdat je een vaste coupon krijgt en dus niet volledig deelneemt aan het succes van het bedrijf.

Voor mij is dat nog maar eens een bevestiging dat de beste rendementen de komende jaren te halen zijn bij de aandelen, en niet bij de obligaties.

Wanneer de inflatie weer eens opduikt, en dat is absoluut niet onmogelijk, dan sta je daar mooi met je obligaties.

Nu hoor ik je al denken dat aandelen duur zijn?

Wel, dat hangt er vanaf.

Een groot deel van de stijging op de markten is gedragen geweest door de zogenaamde FANG-aandelen (Facebook, Alphabet, Netflix, Google).

Dat zijn fantastische bedrijven, maar veel te duur gewaardeerd. Iedereen gaat dan massaal beleggen in die namen, en de rest van de markt wordt dan een beetje genegeerd.

Dat is eigenlijk een perfect scenario voor beleggers zoals wij. We kunnen dan gaan grasduinen in het goedkope segment van de markten.

En ons speurwerk leverde onlangs weer een nieuw en interessant bedrijf op. Het is een bedrijf dat actief is in een hoogtechnologisch segment en bovendien een hoge barrière heeft.

Dat betekent dat andere bedrijven of concurrenten deze technologie niet zomaar kunnen kopiëren. Een kolfje naar de hand van Warren Buffett dus.

Ik vind dat je dit aandeel echt moet leren kennen, want het zou een mooie aanwinst zijn voor je portefeuille. Uiteraard kan ik deze research alleen delen met mijn betalende abonnees, dat spreekt voor zich.

Gelukkig zijn de abonnementsprijzen bij SMART Capital erg democratisch.

Je ontdekt er HIER alles over. 

  

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg