Er komt een geweldige periode aan

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Er komt een
geweldige periode aan!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Waren jullie er afgelopen week zaterdag ook bij op het Congres van de Vlaamse Federatie van Beleggers? Ik alvast wel, en ik heb er in de loop van de dag met heel wat van jullie kunnen spreken.

Heel wat mensen herkenden mij, en dat deed me wel plezier. Niet omwille van mijn persoon, maar omdat ik herkend word als hoofdredacteur van een blad dat op een serieuze manier naar beleggen kijkt.

Beleggen gaat in golven. Dat betekent dat op een bepaalde periode een stijl populairder is dan de andere.

Na de ongeziene financiële crisis van zowat tien jaar geleden hebben de centrale banken overal ter wereld de geldkraan wagenwijd open gezet en een nulrentebeleid gevoerd. Dat heeft ertoe geleid dat er enorm  veel geld is gevloeid naar groei-aandelen.

Dankzij de opkomst van sociale media en smartphones zijn aandelen zoals Facebook, Amazon, Netflix en Google, gemeenzaam bekend onder de noemer ‘FANG’ naar de stratosfeer geschoten. Fijn voor de bezitters van die aandelen, maar andere aandelen werden een beetje in het vergeethoekje gedrumd.

Een periode van zeven jaar ging van start waarin groei-aandelen het een stuk beter deden dan value-aandelen. Dat resulteerde in nog grotere verschillen op het vlak van waardering. Die trend werd nog eens versterkt door de enorme populariteit van ETF’s (trackers), want iedereen kon met één druk op de muisknop deze aandelen kopen. Hierdoor vloeide er nog meer geld naar dit select clubje van aandelen, een vicieuze cirkel…

De FANG-aandelen zijn op dit moment zwaar overgewaardeerd én oververtegenwoordigd in de belangrijke indices, maar er is beterschap op komst. 2017 is tot dusver een zeer goed jaar geweest voor actieve aandelenbeleggers ‘stock pickers’.

Voor wie gelooft in de valuestijl op lange termijn, zoals SMART Capital al 15 jaar doet, breken er volgens mij gouden tijden aan. Want historisch gezien heeft value het aanzienlijk beter gedaan dan groei na een periode van mindere prestaties.

De grafiek hieronder geeft dat duidelijk aan.

600_sc24.jpg 

Ik voel me echt als een vis in het water in een dergelijke situatie. Je ziet op de grafiek dat er heel wat inhaalpotentieel is voor value-aandelen, want het betekent dat we écht het verschil kunnen maken met onze beleggingen.

Zomaar wat aandelen lukraak kiezen omdat ze op het eerste zicht goedkoop zijn, is echter een bijzonder slechte strategie. Want veel aandelen zijn terecht goedkoop, omdat ze slecht geleid worden of een achterhaald businessmodel hebben.

SMART Capital is expert in het selecteren van goedkope én waardevolle aandelen. Dat onderscheidt ons van de concurrentie. We volgen deze aandelen ook van zeer nabij op. Op die manier kan jij onze portefeuille mee opvolgen.

Bij SMART Capital krijg je een garantie van 7 dagen niet-tevreden-geld-terug. Ik voel me comfortabel om dit aan te bieden omdat ik weet dat we toegevoegde waarde leveren voor uw portefeuille.

Niet twijfelen dus!
 

JA, LAAT ME KENNIS MAKEN MET JOUW PORTEFEUILLE.

  

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_sc17.jpg