Van 5000 EUR naar 1 miljoen

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Van 5000 EUR naar 1 miljoen?

Zo kan het!

     

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Ik lees heel wat af en vaak zijn de simpele berekeningen en redeneringen de beste.

Als belegger geloof ik niet in overdreven modellen die vooral heel wat rendement kosten aan de belegger, maar als mensen die echt rijk zijn geworden advies geven dat je perfect kan narekenen, dan zit ik op het puntje van mijn stoel.

Zo zag ik onlangs een interview met de befaamde belegger Ron Baron op CNBC.

Nu moet je weten dat er op CNBC vaak heel wat onzin verteld wordt, en vaak kom je zogenaamde pump and dump toestanden tegen. Maar wat deze man, die een fortuin van maar liefst 26 miljard beheert met Baron Capital, kwam verkondigen in dit interview, is echt wel waardevol.
 

600_sc2.jpg

 
Vereenvoudigd komt het er op neer dat iedereen rijk kan worden.

Je hebt daarvoor twee ingrediënten nodig: tijd en discipline.

Mensen moeten helemaal niet denken dat ze al rijk moeten zijn om op de aandelenbeurzen te beleggen, zegt Baron. “Je hebt een kleine som geld nodig die je regelmatig belegt op lange termijn. Dan moet je nog het geluk hebben dat je een mooie leeftijd bereikt. Zo word je rijk.”

Heel mooi advies, want het gaat radicaal in tegen het (waan)idee dat je een rijke stinker moet zijn om geld te verdienen op de beurs.

Integendeel, klein beginnen en discipline opbouwen is de sleutel tot succes!

Baron ging verder:

“Het draait allemaal rond herbeleggen en samengestelde interest.”

Daarmee verwijst hij naar het bijzonder krachtige sneeuwbaleffect van rente-op-rente.”

Baron heeft miljarden dollars verdiend door uitgebreide research te doen, door aandelen te kopen van bedrijven die volgens hem ondergewaardeerd zijn, en deze vervolgens lange tijd bij te houden.

Dat Baron helemaal geen trader is, blijkt wel uit het feit dat hij aandelen gemiddeld… 14 jaar bijhoudt!

En de cijfers spreken voor zich:

Wanneer je 5000 EUR gedurende 30 jaar belegt op de markten, op basis van historische rendementen, dan heb je op het einde van de rit een dik spaarvarken van maar liefst 890.000 EUR!

Bijzonder indrukwekkend is dat.

En wanneer je dit op kortere termijn doet, dan zijn de resultaten ook erg mooi. Over tien jaar heb je dan een kapitaal van 110.000 EUR vergaard, en op 20 jaar zit er in je spaarvarken 250.000 EUR.

Baron gelooft ten volle in de kracht van de lange termijn, en het feit dat aandelenbeleggingen meegroeien met de economie. Je hebt dus een dosis optimisme nodig, maar ik ken niemand die succesvol is geworden door altijd pessimistisch te zijn.

Als ik eens goed nadenk over wat Baron doet, dan sluit dat perfect aan bij de strategie die we bij SMART Capital volgen: het selecteren van een beperkt aantal aandelen en die vervolgens bijhouden tot de waarde naar boven komt.

Denk vooral niet dat jij het niet beter kan dan een fondsbeheerder: jij kan namelijk je portefeuille samenstellen zoals je dat zelf wil.

Bij SMART Capital doe ik de research voor jou, maar blijf jij wel stevig aan de knoppen zitten. Daarom raad ik je echt aan om kennis te maken met mijn Selectielijsten. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat je hiermee de nodige rendementen kan halen om op lange termijn zo’n mooi spaarvarken te vergaren.

Abonnees van SMART Capital zijn doorgaans erg tevreden en verlengen elk jaar trouw hun abonnement.

Waarom zou dat bij u niet het geval zijn? Bovendien bieden wij een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug. Ongezien in de beleggingwereld.

 

JA, IK WIL KENNIS MAKEN MET DE PORTEFEUILLE VAN 

SMART Capital

  

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_sc17.jpg