Een belangrijke reden om in aandelen te gaan

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Een belangrijke reden
om in aandelen te gaan!

     

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Wanneer je zoals ik dag in dag uit met aandelen en beleggingen bezig bent, dan vraag je je uiteindelijk wel eens af “waarom beleg ik in godsnaam in aandelen?”

Een vraag waar weinig mensen bij stilstaan, maar toen ik enkele dagen geleden hier eens bij stilstond, dan merk ik dat ik niet alleen beleg in aandelen omwille van het superieure rendement op lange termijn (dat is een zekerheid), maar om nog een reden: het zijn reële activa in tegenstelling tot spaarboekjes en obligaties.

Laat me dit even duidelijk maken.

Wanneer je belegt in obligaties en spaarboekjes, dan beleg je in feite in de SCHULD van iemand anders. Je leent je geld een tijdje uit (voor een obligatie is dat een overheid of een bedrijf, bij de bank krijg je een vordering op je spaargeld). Je belegt dus in feite in de schulden van iemand anders, en tegen een bepaalde vergoeding hoop je je geld op het einde van de rit terug te krijgen.

Het probleem is dat je helemaal niet belegt in de economische toegevoegde waarde van een bedrijf. Je neemt immers niet deel aan de waardetoename die er eventueel kan zijn. Een bijzonder risicovolle strategie als belegger, als je het mij vraagt. Want je spaargeld ‘rendeert’ niet zoals het zou moeten.

Ik kan je verzekeren, dat je op die manier vrijwel zeker geen mooi kapitaal bij elkaar zult krijgen. Integendeel, je kapitaal zal in de loop der jaren aangevreten worden door de inflatie, een sluipmoordenaar voor je geld die ervoor zorgt dat je al snel 10% verliest op 5 jaar!

Nee, dan zie ik aandelen veel beter zitten.

Toegegeven, de schommelingen zijn veel groter, maar daar moet je doorheen kijken. Want wat vindt u het gevaarlijkste: schommelingen maar op het einde een mooi rendement, of geen schommelingen maar op het einde waardeverlies door inflatie?

Bedrijven zijn reële activa omdat ze eigendommen hebben, ofwel vaste activa zoals terreinen en machines, ofwel immateriële activa zoals kennis en patenten. Die worden door de tijd heen waardevoller en als belegger kunnen we ons karretje vastkoppelen aan dat bijkomende rendement.

We moeten steeds meer zelf voor ons pensioen gaan zorgen, en daarom is het zo belangrijk dat je ook die hogere rendementen neerzet. Voor wie nog een eind verwijderd is van zijn pensioen zie ik geen beter alternatief dan aandelen. En bovendien is het nog leuk ook, want je voelt je eigenaar van een stukje bedrijf en kan het mee opvolgen.

Nu begrijp ik wel dat het met een baan en een gezin niet eenvoudig is om dat zomaar zelf op te volgen. Laat daarom SMART Capital je gids zijn: al 15 jaar een ervaren gids in beleggersland.

Een betere garantie dan dit kan ik je niet geven:  7 dagen niet-tevreden-geld terug wanneer je nu intekent op een abonnement.

Ik ben ervan overtuigd dat je zoals velen een trouwe abonnee zult blijven.

 

WILT U OOK EEN HOGER RENDEMENT ?

  

600_button_abonneer_hier.gif 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

200_sc40.jpgBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik 5 penny stocks geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest positief is. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.