Moet je een genie zijn om te beleggen in aandelen?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Moet je een genie zijn om te beleggen in aandelen?

     

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Vaak praat ik met beleggers die nog een beetje koudwatervrees hebben.

Intellectueel zijn ze wel overtuigd van het nut van beleggen, maar ze vragen zich af of ze “wel slim genoeg zijn”.

Wel, ik kan u geruststellen, met slim zijn heeft het op zich weinig te maken. Met gezond verstand en jezelf kennen en in beheersing kunnen houden, des te meer. Daarom vond ik het onderstaande citaat zo interessant en belangrijk om mee te geven. Het komt, van wie kan het ook anders, de peetvader van het beleggen, Benjamin Graham:

 600_sc41.jpg

 
Je merkt het, je hoeft geen genie te zijn om te gaan beleggen, maar wel enkele belangrijke karaktereigenschappen te hebben:

-          Je moet vastberaden zijn;

-          Open staan voor andere meningen;

-          Flexibel zijn maar toch aanhoudend;

-          Kijken naar de lange termijn


Vooral dat laatste is bij beleggers wel eens een probleem. Ze kijken dan naar de winsten van Bitcoin en dergelijke meer.

Ik ben blij voor wie hier geld heeft ingestoken, maar zelf houd ik het toch bij de klassieke aandelenbeleggingen. Ondanks het feit dat de markten duurder zijn geworden, vindt u in het laatste nummer van SMART Capital zeker nog mooie bedrijven die voldoen aan mijn strenge criteria.

Ik heb in mijn Selectielijst momenteel 5 KOOPWAARDIGE aandelen staan.

Dat lijkt weinig, vindt u?

Misschien wel, maar bij mij is de waardering nog altijd het belangrijkste criterium, samen met de kwaliteit van de business. Naarmate de markten duurder worden, gaat ook het lijstje met koopkandidaten uitdunnen.

Ik wil u niet om de oren slaan met tientallen koopwaardige aandelen en u elke week ellenlange lijsten met aandelen meegeven. Op den duur wordt het niet meer overzichtelijk en een particulier kan geen vijftig namen in portefeuille opnemen. Onze aanpak bij SMART Capital onderscheidt ons immers van de klassieke fondsbeheerders die onder het juk van een benchmark moeten werken.

Ik ben ervan overtuigd dat deze vijf aandelen een echte meerwaarde zullen vormen voor uw beleggingsportefeuille.

Verder gaan we in het recente nummer ook in op de vraag of het nog interessant is om in een (Belgische of Nederlandse) vennootschap aandelenbeleggingen te doen. Geen gemakkelijke vraag, maar wel een erg relevante.

Je merkt het, bij SMART Capital krijg je echt waar voor je geld als belegger.

Teken daarom nu in en geniet bovendien van een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug.

 

WILT U DE 5 KOOPWAARDIGE AANDELEN
UIT MIJN SELECTIE-LIJST WETEN?

  

600_button_abonneer_hier.gif 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

200_sc40.jpgBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik 5 penny stocks geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest positief is. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.