Mijn hekel aan politici......

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Mijn hekel aan politici

die doen alsof ze de rijken belasten
en daarbij flagrant staan te liegen
  

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Zoals de traditie het wil, blikken we in het laatste nummer van het jaar terug op de voorspellingen die ik heb gemaakt in het eerste nummer van het jaar.

Wat geen voorspelling was, want zo gek kan ik het niet bedenken, maar wel het vermelden waard is, is de verdere evolutie van landen met een slim pensioenbeleid en van de prutsers. 

Nederland, dat steeds al een veel beter pensioenbeleid heeft gehad dan België, heeft ingezien dat het schrappen van de dividendbelasting een goede zaak is.

In België denken ze dan weer ons vooruit te helpen met een vrijstelling op €800 aan dividenden. De eerste €800 is bruto gelijk aan netto.

Daarmee wil ik niet zeggen dat €800 kleingeld is, absoluut niet. Maar waar zit ergens de logica door eerst de Roerende Voorheffing stelselmatig op te trekken van 15% naar 30%, om daarna met een vrijstelling te komen op een eerste schijf? En waarom nog steeds het verschil maken met spaarboekjes? De grap is dan nog dat ze deze vrijstelling plaatsen onder het activeren van kapitaal.

Als je kapitaal echt wil activeren, dan verhoog je niet eerst de Roerende Voorheffing naar 30%, trek je de taks op beursverrichtingen niet op van 0,17% naar 0,35% (op elke transactie!). Om nog maar te zwijgen van de reeds afgevoerde speculatietaks en het nieuwe gedrocht wat ze de taks op effectenrekeningen noemen van 0,15%. Wat opnieuw een taks is die de rijken absoluut vrijwaart en net die spaarders aanpakt die niet kunnen genieten van een mega-pensioen zoals de politiekers wel mogen ontvangen.

Ook de meerwaardebelasting binnen de vennootschappen is een absolute aanslag op de zelfstandigen en KMO’s die gezond willen sparen. Ook hier worden de echt rijken vrijgesteld met hun posities die groter zijn dan €2,5 miljoen, of 10% van het bedrijf.

Waarom kan het niet simpeler? Wat zou er zo moeilijk aan zijn om de winsten en verliezen te verrekenen en het saldo gewoon mee op te nemen in uw bedrijfswinst en hierop gewoon eerlijke vennootschapsbelastingen betalen? Behalve dan dat op dat ogenblik iedereen gelijk is voor de wet?

Versta me niet verkeerd, ik heb totaal geen afgunst tegen de allerrijksten op deze aarde en nog minder tegen die in België. Wel heb ik een hekel aan politieke framing en politici die doen alsof ze de rijken belasten en daarbij flagrant staan te liegen, zoals de uiteindelijke teksten dat uitwijzen.

En nu ik toch aan het razen ben (ik lijk wel één van die oude Muppets,...) ga ik even flink door. Want niet alleen de overheid beschouwt ons als melkkoeien en vuile speculanten, ook de overheidszender VRT doet flink mee.

Op dezelfde dag slaagden ze er bij de VRT in om te verwijzen naar “speculeren in aandelen” en “beleggen in Bitcoin”. Dan heb ik het helemaal gehad, en moeten jullie weer een klaagzang ondergaan.

Ondanks al deze politieke miskleunen, weten wij, de beleggers die hun spaargeld reeds hebben geactiveerd, dat wij wel vooruitgaan en ons vermogen gezond laten groeien en daarbij de economie ondersteunen. Als er nu eens iemand ze dat in Brussel aan hun verstand zou kunnen brengen. 

Wilt u weten welke aandelen ik in mijn portfolio heb? Of kunt u wel wat begeleiding gebruiken bij het nemen van de juiste beleggings-beslissingen in deze roerige beurstijden? Abonneer u dan op SMART Capital en zie wat deze nieuwsbrief voor u kan betekenen. Met de Niet Goed Geld Terug garantie loopt u bovendien geen enkel risico.

 

WILT U KOOPWAARDIGE AANDELEN LEREN KENNEN 
DIE UW VERMOGEN GEZOND LATEN GROEIEN?

  

600_button_abonneer_hier.gif 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik 5 penny stocks geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest positief is. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.