Een procentje per jaar of een mooi dividend? Jij kiest!

Mensen halen tegenwoordig halsbrekende toeren uit om 0,1% meer rendement te halen op een spaarrekening. Dat begrijp ik niet goed, eerlijk gezegd.

Want een spaarrekening is helemaal géén belegging. Het is een plek om wat geld te parkeren voor onvoorziene uitgaven, of in afwachting van een andere belegging.

Een spaarrekening is ook niet doorzichtig. Begrijp jij nog hoe al die getrouwheids- en aangroeipremies worden berekend? Ik in elk geval niet.

Dan is het dividend van een aandeel toch veel aantrekkelijker en transparanter?

Bij SMART Capital zijn we valuebeleggers, dat weet je. En value gaat vaak samen met een stevig dividend.

Onderschat de kracht van een dividend op lange termijn niet. Als je kijkt naar de totale aandelenreturns, dan spelen dividenden daar een heel belangrijke rol in. Dat zie je op de grafiek hieronder.

dividend2

In mijn selectielijst van SMART Capital kan ik je een heleboel aandelen aanwijzen die een dividendrendement van 4 procent of meer hebben.

Verbaast dit je?

Dat is de kracht van valuebeleggen: je koopt een goedkoop aandeel, en het bijkomende voordeel is dat het dividend ook véél hoger is dan het marktgemiddelde.

Op lange termijn is dat een krachtige combinatie die voor uitzonderlijke winsten zorgt. Want op een bepaald moment evolueert je aandeel weer naar de faire waarde, en dan stijgt het dividendrendement mee.

Bij je spaarrekening blijft je schamele procentje ongewijzigd. Een sterk bedrijf zal zijn dividend jaarlijks optrekken, of ten minste stabiel houden.

Duurt het wat langer voor de faire waarde van je belegging naar boven komt? Geen probleem, het dividend zorgt ervoor dat je wordt betaald om te wachten.

Mij lijkt dit een ‘no brainer’ in vergelijking met wat je op een spaarrekening kan krijgen.

Ik nodig je daarom uit om meteen SMART Capital uit te proberen

Het enige risico dat je loopt, is dat je geld meer opbrengt dan verwacht!