Ik hou van saai. Dat brengt meer op.

Gisteren ook gevolgd dat Morgan Stanley zijn koersdoel voor Tesla fors heeft opgetrokken? Je zal mij niet horen zeggen dat Tesla geen prachtig bedrijf is. De wagens die ze maken zijn ronduit fenomenaal en Elon Musk is een absoluut genie.

Tesla is een zogenaamde ‘hot stock’. Dat is een aandeel dat iedereen in portefeuille wil hebben omdat het verhaal achter het bedrijf zo tot de verbeelding spreekt.

Zelfrijdende auto’s, een concept van de toekomst, daar ben ik het volmondig mee eens.

Alleen… ben ik zelf meer een saaie piet als het op beleggen aankomt. Ik ben een ouderwetse valuebelegger. Hoe saaier, hoe beter.

Ik beleg in bedrijven die véél meer waard zijn dan de beurs laat vermoeden. En dan wacht ik tot de echte waarde naar boven komt. Dat kan jaren duren, maar dat maakt me niet uit. Ik heb mijn huiswerk gemaakt en heb geduld.

De beste beleggers ter wereld houden ook van saai. Een van mijn favoriete uitspraken is van Paul Samuelson, een Amerikaans econoom die een Nobelprijs kreeg voor z’n werk.

Hij zei: “beleggen zou meer moeten lijken op het kijken naar opdrogende verf of groeiend gras. Als je opwinding wil, neem je best 800 dollar en ga je ermee naar Las Vegas.”

Een waarheid als een klok. Dus hoeveel ik ook van de producten van hippe bedrijven als Tesla of Apple houd, ik beleg er niet in.

Voor valuebeleggers zoals wij is het eigenlijk nooit een beter moment geweest om te beleggen.

Dat zie je op de grafiek hieronder. Die toont het verschil in boekwaarde tussen de 20% duurste en de 20% goedkoopste aandelen in de MSCI Europe index.

valuestock

Koers/boekwaarde is een van de belangrijkste graadmeters voor een valuebeleggers als ik. Het is een parameter die niet liegt.

Ik heb in de selectielijst van SMART Capital Een betere deal voor je vermogen ga je niet vinden.
momenteel 15 koopwaardige aandelen staan die allemaal beantwoorden aan mijn ultrastrenge criteria. Deze bedrijven zijn niet alleen toppers in hun sector, het zijn ook aandelen die fors ondergewaardeerd zijn.

Hiermee kan je een portefeuille samenstellen met de saaie aandelen waar ik zo van houd.

Want saai is goed als het op beleggen aankomt.

Want met deze aandelen heb ik al het meeste geld verdiend in mijn carrière. Vaak 100’en procenten.

Wil jij dat ook? Schrijf je dan nu in op Klik SMART Capital.

Je kan het blad risicoloos proberen. Een betere deal voor je vermogen ga je niet vinden.