Waarom een rentestijging voor ons goed nieuws is

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Waarom een rentestijging
voor ons goed nieuws is

 

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

2018 is alvast goed begonnen.

De belangrijkste indices gaan mooi hoger, de economieën overal ter wereld groeien synchroon, er komt opnieuw krapte op de arbeidsmarkt… en de rentes gaan hoger!

Dat laatste wil ik even aantonen aan de hand van de onderstaande grafiek.

 

600_sc43.jpg

 

Je ziet hier duidelijk dat de rentevoeten opwaarts gericht zijn.

Enkele waarnemers concluderen hier duidelijk uit dat het binnenkort weer interessanter wordt om in obligaties te gaan beleggen dan in aandelen.

Laat me toestaan het hier niet mee eens te zijn.

Let op, die redenering kan gelden voor de meest schuldbeladen bedrijven, maar alvast niet voor onze bedrijven in de Selectielijst. Dat zijn echte valuebedrijven volgens de strenge en bewezen principes van Buffett en Graham.

Nu moet je weten dat dergelijke bedrijven zelfs PROFITEREN van een hogere rentevoet. De historie heeft immers uitgewezen dat value het beter doet dan groei in periodes van stijgende rentevoeten.

Een kolfje naar de hand van mijn portefeuille dus!

Ik voel me erg comfortabel met de bedrijven in portefeuille. Zeker omdat ik nu een heel mooi evenwicht heb inzake sectoren, marktkapitalisaties, dividenden…

Ik ben er zeker van dat ook jij hiermee aan de slag kan.

Onlangs heb ik in mijn ‘Spaarplan’ blok zelfs twee nieuwe aandelen toegevoegd. Eentje is een holding met een erg succesvol trackrecord, en het andere is een vastgoedonderneming.

Dat laatste kan je misschien verbazen, maar als je kijkt naar het rendement ten opzichte van fysiek vastgoed, dan begrijp je gelijk waarom ik dit bedrijf opgenomen heb in mijn portefeuille.

Ik wil jou ook de kans geven om te beleggen in dergelijke topaandelen. Op lange termijn zijn dit immers de aandelen die het verschil maken tussen een dik spaarvarken en een mager.

Zeker in deze tijden van lage rentevoeten kan je het je niet permitteren om deze aandelen te negeren. Het voordeel is dat ik ze jou voorstel, en dat jij ermee aan de slag kan via jouw vertrouwde broker.

Ik ga dus niet zoals de banken al 2% instapkosten vragen en een jaarlijkse beheersfee van 1,5%. Het abonnementsgeld op SMART Capital is het enige wat ik vraag als bijdrage, en in ruil daarvoor krijg je regelmatige tips en opvolging, en een garantie op mijn trackrecord van 15 jaar.

Een heel goeie deal, zo lijkt me. Bovendien is er een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug. 

 

Ontdek hier mijn beleggingsportefeuille
en s
chrijf u vandaag nog in 

600_button_abonneer_hier.gif  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 5 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.