Waarom ik geen tientallen tips heb

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Waarom ik geen tientallen tips heb

 

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Een beleggingsblad beheren is simpel als je er niet al te veel tijd en moeite wil instoppen. Je kijkt gewoon naar een bepaald universum van aandelen, en je gaat links en rechts kijken wat er goedkoop uitziet, of wat gedaald is de afgelopen tijd. Daarmee kan je een portefeuille samenstellen van pakweg 20 aandelen.

Je kan het zo voorstellen dat je een ‘gediversifieerde portefeuille’ hebt. Wat je volgens mij dan echter aan het doen bent, is jezelf wijsmaken dat je een portefeuille met overtuigingen hebt. Dan kan je veel beter een tracker kopen op de brede markt, want geen enkel van je bedrijven ken je dan volledig en je weet ook niet wat ze waard zijn. Je kent alleen de prijs ervan.

Buffett vertelde het in het verleden ook al: diversifiëren om te diversifiëren heet ‘diworsification’.

 

600_sc45.jpg

 

In feite kan je het beschouwen als een bescherming tegen onwetendheid. Het is het ideale lapmiddel voor beleggers die niet helemaal weten wat ze aan het doen zijn. Ze zullen opgescheept zitten met een portefeuille matige aandelen die in het allerbeste geval even goed presteert als de markt, maar heel waarschijnlijk nog slechter zal presteren. Op het eind van de rit weet je dan niet meer waarin je belegt en geraak je het noorden helemaal kwijt.

Kijk, dat is niet de manier waarop ik het bij SMART Capital aanpak.

Ik wil je een handvat aanreiken om je portefeuille op een doenbare en winstgevende manier te gaan beleggen.

En neen, daar hoort geen lijst met tientallen koopwaardige aandelen bij.

Dat zou ook niet logisch zijn. We zitten niet meer in maart 2009, toen bijna alles er bijzonder goedkoop uitzag. Vandaag is het zaak om bijzonder selectief te zijn.

Ik bekijk beleggen als ondernemen. Je wil immers alleen aan de beste projecten geld toestoppen.

Een ondernemer moet ook omgaan met deze keuze, en daarom lijkt mijn manier van beleggen zo sterk op die van een ondernemer (die ik in realiteit ook ben).

Ook beleg ik steeds in mijn eigen aandelen en zijn de abonnementsinkomsten van SMART Capital de énige bron van inkomsten die dit blad laten draaien. Dat garandeert een 100% onafhankelijkheid van mijn kant ten overstaan van allerhande financiële partijen.

Mijn belangen = de belangen van mijn lezers en abonnees.

Dus als je met individuele aandelen een portefeuille wil gaan opbouwen, wat ik je ten zeerste aanraad omdat dit de meest handelbare en kostenefficiënte manier is, dan moet je echt weten wat je doet.

Ik begrijp dat jij als hardwerkende Vlaming of Nederlander daar niet altijd de tijd voor hebt. Daarom zou ik je willen voorstellen om een abonnement op SMART Capital te nemen. Dat is al 15 jaar de beste manier om het rendement van je portefeuille systematisch op te krikken, zonder te veel risico’s te nemen.

Je vindt HIER een overzicht van de verschillende abonnementsformules.

 

Ik hoop je snel als nieuwe lezer
te mogen verwelkomen! 
 

 
600_button_abonneer_hier.gif  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 5 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.