Nieuwe TIP in hernieuwbare energie

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Nieuwe TIP in hernieuwbare energie!

 

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Een aantal jaar geleden was beleggen in hernieuwbare energie ‘hot’. Probleem was dat heel wat bedrijven op dat moment niet levensvatbaar waren, en afhankelijk waren van subsidies. Enkele voorbeelden daarvan waren zonne- en windenergie.

Nu, vandaag in 2018, ziet het plaatje er heel anders uit. Vandaag kunnen we bijvoorbeeld nog niet rond kernenergie omdat anders de kostprijs te fel zou stijgen, maar van zodra de overheden een opening zien, gaat deze zeker de deur uit.

Ook in de opkomende markten stijgt de nood naar energie enorm. Ook zij bouwen vandaag nog kerncentrales uit noodzaak, maar een deel van hun investeringen zal zeker ook gaan naar windenergie. Windenergie is een zeer mooie manier om groene energie op te wekken en zal zeker een vaste plaats krijgen in de energiemix. Dat wil ik graag aantonen aan de hand van de onderstaande grafiek:

 600_sc5.jpg

 
In het laatste nummer van SMART Capital bespreek ik een veelbelovend bedrijf waarmee je kan inspelen op de groei van windenergie, post bubbel zeg maar. Want al de lucht is verdwenen uit deze vroeger wel heel erg opgeblazen beleggingen. Sterker nog, het is een echt kolfje naar de hand geworden van de ware valuebelegger.

Als ik dit bedrijf analyseer, dan klopt mijn hart als valuebelegger een stuk sneller, want ze hebben hun zaken wel degelijk goed op orde. Ik kom immers uit op de volgende berekening:

Dit bedrijf noteert momenteel aan minder dan de helft van de faire waarde, die ik op €6,8 plaats. De absolute minimumwaarde die ik zie, zelfs rekening houdend met de moeilijkere omstandigheden en lagere prijzen, komt uit op €5 per aandeel.

In een eerder optimistisch scenario zie ik de potentiële koers zelfs tussen €11 en €14. Daarom plaats ik in het jongste nummer van SMART Capital een aankooporder voor dit bedrijf. Ik kan het gewoon niet laten liggen.

Dit bedrijf biedt me een zeldzame combinatie van value en groei in een sector die in het verleden werd platgewalst, maar vandaag opnieuw overeind kruipt in een gezond klimaat.

Waardebeleggen gaat niet over het oprapen van minderwaardige aandelen die niemand wil, het gaat om het kopen van bedrijven die om een of andere reden tijdelijk uit de gratie zijn gevallen bij beleggers.

Ook met dit bedrijf is wat geduld nodig, maar met een veiligheidsmarge van 50% tussen mijn aankoopprijs en de effectieve waarde van het bedrijf, zie geen reden om niet te kopen.

Zo merk je opnieuw waar SMART Capital écht voor staat: het zoeken naar ondergewaardeerde pareltjes die gemakkelijk honderden procenten winst kunnen opleveren. Een betere propositie kan ik vandaag voor u niet vinden.

SMART Capital blijft ook vandaag, na meer dan 15 jaar, dé referentie inzake valuebeleggen.

Ik kan met dit bedrijf 3 tot 4x mijn inzet terugverdienen. Een prachtig evenwicht tussen risico en rendement dus. Ik heb het aandeel al gekocht, waar wacht u nog op?

Een abonnement op SMART Capital is sowieso de beste investering die u ooit zult doen. Met één goeie tip heeft u uw abonnementsgeld al terugverdiend! Bovendien bieden we een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug.

 

JA, IK WIL JOUW TIP METEEN ONTDEKKEN  

 
600_button_abonneer_hier.gif  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 5 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.