Waarom kiezen voor aandelen

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Waarom kiezen voor aandelen?

 

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Soms moet je eens heel fundamenteel nadenken over waarmee je bezig bent.

In mijn geval zijn dat aandelenbeleggingen.

Allemaal weten we ‘intuïtief’ wel dat aandelen de beste beleggingen zijn op lange termijn, maar soms heb je nog eens een extra ondersteuning nodig voor dat idee.

Dat geldt zeker nu de markten volatieler zijn geworden en vorige week een scherpe correctie hebben ondergaan. Ik wil je daarom graag eens de onderstaande grafiek laten zien, als je nog twijfelt om in aandelen te gaan beleggen.

Hij geeft een historiek van maar liefst 200 jaar.

Zo lang is onze beleggingstermijn uiteraard niet, maar de trends zijn wel duidelijk.

 600_sc46.jpg

 
Welke dingen moet je nu onthouden van deze grafiek?

- Crashes zijn zeldzaam en rampscenario’s zoals in 2008 komen bijzonder weinig
  voor
- Sinds 1800 is de Amerikaanse S&P500 slechts 6x meer dan 30% gezakt in een
  jaar
- Dat is een keer om de 36 jaar
- Het is 4x waarschijnlijker dat Wall Street 20% stijgt in een jaar dan 20% zakt

 
Nu hoor ik u al denken “Sam, dat zijn allemaal statistieken, goed en wel, maar de realiteit is anders.”

Ik zou je toch willen uitnodigen om hierover eens goed na te denken.

Als jij tegen je pensioenleeftijd een mooi kapitaal wil opbouwen, kan je nu eenmaal niet om aandelen heen. Je kan daarvoor terecht bij de bank, maar dan betaal je torenhoge kosten aan beleggingsfondsen.

De beste manier is nog steeds om zelf een portefeuille op te bouwen en deze goed te beheren. Zo creëer je veel waarde op termijn.

Je zal je natuurlijk afvragen in welke aandelen je moet beleggen. 

Daar kan ik je als hoofdredacteur van SMART Capital uiteraard prima mee helpen. Dankzij 15 jaar ervaring op de markten selecteren wij de beste aandelen. Het laatste nummer van SMART Capital is daarom een must om te lezen. Je vindt er enkele interessante vastgoedaandelen in die ik op dit moment interessant vind. Daarvoor vraag ik je om een abonnement af te sluiten.

Ik garandeer je dat dit een van de beste beleggingen is die je zal doen. Je zit hiermee op de eerste rij om exclusieve informatie te krijgen over de beste bedrijven en beleggingen.

 
600_button_abonneer_hier.gif  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 5 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.