Een dure fondsbeheerder of zelf uw huiswerk doen

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Een dure fondsbeheerder
of zelf uw huiswerk doen?

 

Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Ik ben een grote voorstander van het rechtstreeks beleggen in aandelen. Wie minder geïnformeerd is, heeft de neiging om in beleggingsfondsen te gaan. Je weet wel, de grote vehikels die de banken en vermogensbeheerders van deze wereld als zoete broodjes verkopen.

Onder de MiFID II regelgeving heb je een veel duidelijker zicht dan vroeger op alle (verborgen) kosten die een dergelijk fonds met zich meebrengt. Als je hier geen aandacht aan besteedt, dan gaat je rendement gegarandeerd de dieperik in!

Ik ben eens op zo’n factsheet gaan kijken, en de slotsom van mijn onderzoek is dat je voor een doorsnee aandelenfonds gemakkelijk 2% per jaar kwijt bent aan kosten.

PER JAAR!

Dat zijn dus wederkerende kosten die elk jaar van je rendement moeten worden afgetrokken. Ik zwijg dan nog over de instap- en uitstapkosten, die ook gemakkelijk 1,5% van je rendement kunnen afknijpen.

Misschien ga je er licht over en maak je niet zoveel van die 2% kosten per jaar, maar als je dat over een periode van 20 jaar bekijkt, dan verlies je tienduizenden tot honderdduizenden euro’s.

Je betaalt bij de bank niet enkel voor het (hoge) loon van de fondsbeheerder, maar ook voor alles wat er rond hangt: de compliance, de marketing en sales, de inrichting van het gebouw…

Zo gaat er heel wat geld dat bedoeld was voor jouw pensioen naar deze hoge lonen. Ik denk niet dat dit de bedoeling is wanneer je je centen op de beurs belegt. Je wil rendement en werken aan de opbouw van je pensioen, in plaats van je geld in handen te geven van dure beheerders. En bovendien, vergeet het maar dat die ‘slimme’ beheerders het per se beter doen dan jou of de markt, hoor. Ik ben hier helemaal niet van overtuigd. Zij hebben vaak ook een ‘carrièrerisico’: ze spelen liever op veilig omdat ze anders het risico lopen ontslagen te worden bij hun werkgever. Daarom blijven velen ervan dicht bij de benchmark uit schrik om iets verkeerd te doen.

Zo zal het natuurlijk nooit lukken.

Wie succes wil halen op de beurs, moet zijn bedrijven kennen en ook de nodige concentratie in zijn portefeuille inbouwen. Het heeft totaal geen zin om honderden aandelen op te volgen, laat staan erin te beleggen. Je zaak goed kennen en daarmee een mooie portefeuille opbouwen, is de sleutel tot succes. Dat in combinatie met een diepgaande kennis van de bedrijven, en tegen de markt durven in te gaan.

Ik snap erg goed dat je hierbij wat begeleiding nodig hebt. Bij SMART Capital kan ik je die begeleiding bieden. Ik volg in mijn Selectielijsten absolute topbedrijven op die de komende jaren een superieur rendement kunnen opleveren. De dividenden en koerswinsten verdwijnen daarbij in jouw zak, en niet in die van een dure fondsbeheerder.

Ik heb bij SMART Capital geen enkel belangenconflict. Abonnee-inkomsten zijn de enige bron van inkomsten. Dat zorgt ervoor dat mijn belangen samenlopen met de jouwe.

Ik ben zo overtuigd van mijn zaak dat je 7 dagen niet tevreden, geld terug garantie hebt. 

Vandaag intekenen is dus de boodschap! Ik hoop je snel te verwelkomen als nieuwe abonnee.

 
600_button_abonneer_hier.gif  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 5 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.