Schattenjagen, wie doet dit niet graag

Nieuwsbrief SmartCapital

  

Schattenjagen,
wie doet dit niet graag?

  

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Wie de voorbije weken dit edito heeft gelezen, heeft misschien de indruk dat ik nu negatief ben over de beurs. Dat is echter niet de boodschap die ik wilde brengen. Hoewel ik in de tweede helft van vorig jaar en ook januari van dit jaar wel een ongemakkelijk gevoel had, is dit vandaag al heel anders.

Vanaf augustus vorig jaar was het duidelijk dat de beurs niet meer goedkoop was, maar het was wel nog heel onduidelijk wat je moest doen. De trein denderde in rotvaart verder, en als je er niet op zat, dan miste je heel wat. Of zo leek het toch, want als we nuchter naar de cijfers kijken, was dit enkel het geval in Amerika, en daar dan ook maar op een beperkt kransje aandelen.

Vandaag is de beurs zelfs duurder dan toen over het algemeen genomen, en toch ben ik veel positiever over de mogelijke rendementen op de beurs dan pakweg in december of januari.

De stijging van de volatiliteit zorgt voor meer kansen. De emotie is wat terug op de beurs. De illusie dat een beurs enkel kan stijgen lijkt wat te verkruimelen.

Pas op, ik adviseer nog steeds tegen het te snel roepen dat het koopjes zijn als een aandeel eens 5% zakt, maar klappen van 20% en meer die we nu ook weer terug regelmatiger zien, schept wel mogelijkheden.

Af en toe duiken er nu wel terug aandelen op in mijn vizier die overdreven worden afgestraft. Spijtig genoeg kennen ze al te vaak snel terug een remonte tot boven wat ik voor deze bedrijven wil betalen. Maar er blijven ook aandelen hangen.

Kortom, het schattenjagen, waarmee ik waardebeleggen graag vergelijk, wordt terug leuker. Of anders gezegd, ik heb het gevoel dat de tijd stilaan is gekomen dat ik terug een echt verschil kan maken, door de juiste aandelen er tussenuit te halen.  

Wilt u weten welke aandelen ik na het schattenjagen opneem in mijn portfolio? Of kunt u wel wat begeleiding gebruiken bij het nemen van de juiste beleggings-beslissingen? Klik dan op onderstaande button, abonneer u op SMART Capital en zie wat deze nieuwsbrief voor u kan betekenen. Met de Niet Goed Geld Terug garantie loopt u bovendien geen enkel risico.

  

Wilt u weten welke aandelen ik na het schattenjagen opneem in mijn portfolio? 

  

600_button_abonneer_hier.gif

op SMART Capital 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik 5 penny stocks geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest positief is. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.