Wat jij kan opsteken van Buffett

Nieuwsbrief SmartCapital

Wat jij kan opsteken van Buffett

  

 
Sam Hollanders hier.

Vorig weekend was het zoals jullie weten prachtig weer, maar toch heb ik de 5 uur durende Q&A sessie met Buffett en Munger volledig uitgezeten.

600_sc_buffett.jpg 

De jaarvergadering van Berkshire Hathaway is voor een rasechte valuebelegger, waartoe ik mezelf reken, een hoogtepunt in het jaar en een onmisbare manier om ongelooflijke kennis op te doen over beleggen.

Enkele zaken die ik heb opgestoken is dat Todd Combs en Ted Weschler dan wel Apple hebben aangebracht als aandeel, maar ze beheren elk maar iets meer dan 12 miljard USD voor Berkshire. De recente aankopen zijn dan ook van Buffett (nu ongeveer 5% van Apple, zo’n 240 miljoen aandelen of 44 miljard USD).

Ten tweede beheert Buffett zelf nog het grootste deel van de beleggingen. Dat is dus goed voor zo’n 450 miljard USD. Tegelijkertijd zegt Buffett ook dat hij eigenlijk semi-gepensioneerd is. Charlie Munger, z’n beroemde sidekick, zegt daarop dat Buffett er eigenlijk al jaren naar streeft om niks te doen. Hij zit gewoon hele dagen te lezen en te telefoneren…

En ten derde vergeleek Charlie Munger Bitcoin met drollen. Omdat iedereen plots in ‘turds’ handelt, hebben sommige partijen het gevoel dat ze dit niet mogen missen (FOMO). Meer woorden ga ik echter niet verspillen over Bitcoin…

En tot slot, heel belangrijk, Buffett zou het liefste herinnerd worden als een ‘leraar’, en niet als een uitzonderlijk belegger (wat hij is).

Je vraagt je natuurlijk af wat jij hebt aan al die inzichten van Buffett. Wel, zoals ik al zei is Buffett voor mijn beleggingen richtinggevend geweest.

En dat is hij nog altijd.

Ik ben er volledig mee akkoord dat hij best kan worden aanzien als een erg goede leraar voor iedereen die op een serieuze manier bezig is met beleggen.

Ook jij kan hiervan profiteren, wanneer je een abonnement neemt op SMART Capital.

Ik zet de inzichten van Buffett om in concrete aandelentips.

Ik ga niet zeggen dat ik Buffett klakkeloos kopieer, verre van. Maar ik zoek wel bedrijven die aan alle strenge criteria voldoen van Buffett. Dat betekent: ondergewaardeerd, kwaliteitsvol management, top business en niet geapprecieerd door de markt.

Een abonnement op SMART Capital is de beste en goedkoopste manier om zelf te beleggen ‘Buffett style’.Sam Hollanders

Doe je mee met mij?

 

JA, TEKEN HIERONDER DAN METEEN IN.

  

600_button_abonneer_hier.gif

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden alle 4398 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik 5 penny stocks geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest positief is. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.