Hierom houd ik niet van obligaties

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Hierom houd ik niet van obligaties

 

 
Sam Hollanders

Sam Hollanders hier.

Ik zal er maar meteen geen doekjes om winden: ik ben geen fan van obligaties.

Als dertiger heb ik een serieus rendement nodig om in mijn pensioen te kunnen voorzien, en dat krijg ik met obligaties gewoon niet.

In de jaren 80 en 90 misschien wel, maar op dit moment gewoon niet. Dit is een ‘belegging’ (ik zet dit heel duidelijk tussen haakjes) met weinig upside en veel downside.

Het risico is dus helemaal niet in ons voordeel!

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Italiaanse obligaties. De kans dat Italiaans schuldpapier binnen de 5 jaar failliet gaat, is toegenomen tot maar liefst 20%!

 600_sc53.jpg

 
Wil jij hierin zitten? Ik alvast niet.

En pas op, ik vernoem nu het voorbeeld van Italië, maar er zijn nog genoeg dergelijke obligaties die gewoon enorm risicovol zijn en weinig tot niks opbrengen.

Aandelen dan? Ja, ok, maar heel selectief!

Ik heb hier al verschillende keren uitgelegd dat een value-benadering echt superieur is aan de rest. Je belegt immers in aandelen met een lager risicoprofiel en een hoger potentieel rendement.

Zijn die moeilijk te vinden? 

Het antwoord is een eerlijke ‘ja’. Zeker nu de aandelenmarkten al meer dan 9 jaar stijgen, zijn koopjes moeilijker te vinden.

Maar niet onmogelijk!

Dat blijkt nog eens uit mijn aandelentips die ik op 8 november 2016 naar voren schoof in de Vlaamse krant De Standaard. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.
 

Resultaat: vijf concrete aandelentips met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd.

 
Kan ik dat rendement nog eens herhalen? Ik denk het wel.

In mijn Selectielijsten heb ik het neusje van de zalm op aandelenvlak voor jou verzameld.

Wil je meteen een winstgevende portefeuille hiermee opbouwen? Dat kan.

Teken in op SMART Capital en lees mee op de eerste rij hoe ik een knaller van een portefeuille opbouw!

 
600_button_abonneer_hier.gif  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik vorige week maandag een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De StandaardKlik dan hier voor meer informatie en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........