Een Belg heeft een baksteen in zijn maag

Nieuwsbrief SmartCapital

  

Rustig aan....

en je bereikt je doel sneller

  

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Een Belg heeft een baksteen in zijn maag. Tenminste zo luidt het spreekwoord.

En hoewel vandaag de rendementen op vastgoed vaak bedroevend laag zijn, verkiest de meerderheid van de Belgen nog steeds vastgoed (een eigen huis, een appartement om te verhuren,...) boven beleggen op de beurs.

Nu ben ik zelf ook een voorstander van vastgoed als belegging, maar vandaag een nieuwe opbrengsteigendom kopen, vind ik niet echt meer aan de orde. De verhouding risico ten opzichte van rendement is vandaag niet optimaal. Of anders, de vastgoedprijzen zijn te hoog ten opzichte van de potentiële huurgelden. De discussie of vastgoed dan te duur is of de huurgelden te laag, die laat ik aan een ander over.

Enkel in retail en logistiek vastgoed kan je nog wel een mooi rendement halen, maar dat is vaak niet voor gewone beleggers weggelegd. Daarom doen wij dit via de beurs.

Maar waarom houden zoveel mensen toch vast aan het vastgoed? 

De reden is eigenlijk simpel. Zelf hebben ze er meestal nog nooit geld aan verloren, en ook in hun omgeving zien ze misschien wel lage rendementen, maar verlies- en horror-scenario’s alla Dexia, Fortis, Lenard & Hauspie of Imtech kennen ze wel op de beurs via het nieuws, maar kennen ze niet in vastgoed.

Eerder haalde ik al aan dat de langetermijnvisie bij vastgoed daar zeker voor iets tussen zit. Maar eigenlijk is die langetermijnvisie een heel simpele verklaring waarom mensen vaak geld verdienen met vastgoed, maar op de beurs net geld verliezen.

Ze spenderen maanden naar het zoeken van een huis/opbrengsteigendom, maar slechts enkele minuten naar een belegging op de beurs.
  

En dat doe ik nu net niet. Een belegging wil je niet overhaasten.

  
Wilt u weten welke aandelen ik na veel bloed, zweet en tranen heb opgenomen in mijn portfolio? Of kunt u wel wat begeleiding gebruiken bij het nemen van de juiste beleggings-beslissingen? Klik dan op onderstaande button, abonneer u op SMART Capital en zie wat deze nieuwsbrief voor u kan betekenen. Met de Niet Goed Geld Terug garantie loopt u bovendien geen enkel risico.

  

Wilt u weten welke aandelen ik na veel bloed, zweet en tranen heb opgenomen in mijn portfolio? 

  

600_button_abonneer_hier.gif

op SMART Capital 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik vorige week maandag een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De StandaardKlik dan hier voor meer informatie en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........