Vechten tegen jezelf

Nieuwsbrief SmartCapital

  

Vechten tegen jezelf

  

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

De resultaten van beleggingen worden afgemeten tegenover anderen, indexen,... En zoals ik enkele weken geleden ook al schreef, doe ik het ook, gewoon omdat dat de enige manier is om op een eerlijke manier vergelijkingen te maken voor de lezers van SMART Capital.

En ik moet toegeven dat ik het daarmee soms wel moeilijk heb. Jaren zoals 2015, 2016 zijn daarbij makkelijk als je je belangrijkste referentie-index (Eurostoxx 600) met respectievelijk 9,14%, 21,13% en 5,1% verslaat. Zelfs als je in dat laatste jaar de S&P500 het beter ziet doen, dan kan je makkelijk terugblikken op de voorgaande jaren waarbij deze het veel slechter deed.

Maar een jaar zoals dit jaar waarbij ik constant aankijk tegen een licht negatief rendement en het resultaat minder is dan Eurostoxx 600 (-0,22%) en S&P500 (+5,83%), betrap ik me er soms op dat dit toch een invloed heeft op mijn denkwijze over sommige aandelen, en moet ik daar bewust tegenin gaan.

Rationeel en uit ervaring weet ik natuurlijk wel dat het niet mogelijk is om elk jaar de indexen te kloppen, en eerlijk gezegd is dat ook niet echt mijn doel. Mijn doel is om elke 4 tot 7 jaar mijn geld te verdubbelen, waar ik met een verdubbeling ten opzichte van mei 2013, ofwel 5 jaar, nu goed op schema zit.

Het op die manier bekijken is voor mij persoonlijk veel beter dan het te bekijken alsof ik jaarlijks tussen de 10% en 18% rendement moet halen. Nochtans is dat net hetzelfde, maar het geeft meer mentale rust. Mijn advies is om dat ook zo te doen, want uiteindelijk voer je als belegger geen strijd tegen andere beleggers of de indexen. Je voert een strijd tegen jezelf. Je zet een doel en je gaat voor dat doel.

De strijd is dan ook een psychologische strijd om te blijven vertrouwen op je kunde en je werkwijze, zelfs al is het resultaat op korte termijn niet wat je had gewild. 

Bent u benieuwd naar mijn werkwijze om mijn geld te verdubbelen? Of kunt u wel wat begeleiding gebruiken bij het nemen van de juiste beleggings-beslissingen? Klik dan op onderstaande button, abonneer u op SMART Capital en zie wat deze nieuwsbrief voor u kan betekenen. Met de Niet Goed Geld Terug garantie loopt u bovendien geen enkel risico.

  

Bent u benieuwd naar mijn werkwijze
om mijn geld te verdubbelen?
 

  

600_button_abonneer_hier.gif

op SMART Capital 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De StandaardKlik dan hier voor meer informatie en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........