Penny Wise, Pound Foolish

Nieuwsbrief SmartCapital

  

Penny Wise,
Pound Foolish

  

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

In het Engels is er de geweldige uitspraak Penny wise, Pound foolish, om iemand aan te duiden die altijd heel sterk op de kleine uitgaven let om daarna soms bakken geld uit het raam te gooien bij een grote aankoop.

Op de beurs kom je ze ook vaak tegen. Mensen die heel spaarzaam leven om dan daarna hun geld te beleggen in een bedrijf dat ze niet kennen. Soms loopt dat goed af, maar spijtig genoeg niet altijd.

Ik ben op de beurs waarschijnlijk het omgekeerde van wat met die uitspraak bedoeld wordt. 

Zoals jullie ondertussen al wel weten ben ik een echte lange termijnbelegger. Ik kijk naar de onderliggende bedrijven, zie of ze een mooi toekomstperspectief hebben, degelijk management, een sterke balans enzoverder. Ik koop ze ook enkel als ze goedkoop genoeg zijn. Vaak wil dat zeggen dat ze tijdelijke problemen hebben, of in een dal zitten van een cyclus.

Of om het visueel voor te stellen: 

600_sc59.jpg

Mijn aandacht is dan gefocust op de groene lijn, welke de waarde van het bedrijf moet voorstellen.

De blauwe lijn, welke de beurskoers moet voorstellen, bekijk ik enkel als een hulpmiddel om aan- en verkopen te doen. Noteert het aandeel genoeg onder de groene lijn, dan zal ik kopen. Noteert deze er voldoende boven, dan ga ik over tot verkoop.

Een typisch beeld van mijn aan- en verkopen heb ik aangeduid met de groene en rode pijl.

Ik kijk dus naar de grote zaken. Met andere woorden, met mijn ponden zit het goed op de lange termijn, maar ik zou nog veel meer extra pennies kunnen maken door ook wat aandacht te hebben voor de korte termijn.

Af en toe krijg ik van een lezer een vraag binnen die me even met de neus op deze feiten drukt, waarvoor dank trouwens, en dan ga ik op zoek naar manieren om toch ook meer te kunnen profiteren van de korte termijn.

Maar waar stopt de lijn tussen rekening houden met korte termijnproblemen (bijvoorbeeld lage of hoge grondstofprijzen, productiebeperkingen,...) en het proberen te timen van de markt?

Ik blijf op zoek naar dit evenwicht, maar de focus blijft wel onze groene lijn! 

Bent u benieuwd naar het ideale evenwicht tussen korte en lange termijn beleggingen? Of kunt u wel wat begeleiding gebruiken bij het nemen van de juiste beleggings-beslissingen? Klik dan op onderstaande button, abonneer u op SMART Capital en zie wat deze nieuwsbrief voor u kan betekenen. Met de Niet Goed Geld Terug garantie loopt u bovendien geen enkel risico.

  

Bent u benieuwd naar het ideale evenwicht tussen
korte en lange termijn investeringen?
 

  

600_button_abonneer_hier.gif

op SMART Capital 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS: Besparen op goede beleggingsinformatie zou je eveneens penny wise, pound foolish kunnen noemen. Als je iemand tegenkomt waar je de filosofie en ideeën van begrijpt, is het de moeite om hem of haar te volgen. Voor de prijs van een abonnement moet je het niet laten, die heb je met 1 goede tip al snel terugverdiend. Kan je je vinden in mijn filosofie, dan kan je je abonneren op SMART Capital door hier te klikken. 

 
PSS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De StandaardKlik dan hier voor meer informatie en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........