Waarom aandelen geen keuze zijn, maar een MUST

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Waarom aandelen geen keuze zijn, maar een MUST

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Je weet dat ik hier al jaren een lans breek voor het beleggen in aandelen.

Soms voelt het aan als roepen in de woestijn, want de tegenstand is nog altijd sterk.

Te risicovol, te volatiel, een casino…

Conclusie: veel mensen raken aandelen niet meer aan en laten hun geld verkommeren op een spaarrekening.

Nu, ze zouden wel eens in kunnen zijn voor een onaangename verrassing, want ik las onlangs op Twitter dat er in Duitsland steeds meer banken zijn die ‘strafrente’ aanrekenen op het geld dat particulieren op een spaarrekening zetten. Dat doen ze om de negatieve rente die de ECB aanrekent op deposito’s wat te compenseren.

Je wil een concreet voorbeeld?

Goed, zo zal de Hamburger Sparkasse een boete aanrekenen van 0,4% op spaartegoeden boven de 500.000 EUR.

 600_sc63.jpg 

Je denkt dat dit beperkt gaat blijven tot Duitsland? Dat zou ik zo zeker maar niet zeggen.

De geest is uit de fles en bovendien is het gemakkelijk om de strafrente te verhogen, om het bedrag te verlagen waarop het van toepassing wordt…

… en om dit te exporteren naar Nederland en België.

Ik begrijp best dat je geld op een spaarrekening zet, maar laat het daar alsjeblieft geen jaren wegrotten.

Kijk naar aandelen die het verschil maken, en die je portefeuille kunnen beschermen tegen de gevolgen van de inflatie, want dat mag je ook niet uit het oog verliezen: na verloop van tijd wordt je geld steeds minder waard.

Na 10 jaar is dit verschil enorm en houd je gemakkelijk 30% minder koopkracht over!

Ik heb hier al vaak gezegd dat je alleen al door de dividenden van goed gekozen aandelen je koopkracht veel beter op peil kunt houden. Wanneer je dan nog eens aandelen kunt kopen met een ‘veiligheidsmarge’, wordt het helemaal mooi. Dit zijn aandelen die een pak meer waard zijn dan de beurskoers.

Wanneer je ze koopt, bouw je voor jezelf een marge in. Daarom heb je veel meer kans op winst dan op verlies.

Een van de aandelen in mijn selectielijst bespreek ik in het laatste nummer van SMART Capital.

En wat lees ik vandaag? Dat de topman van dit bedrijf volop aandelen aan het kopen is op de markt.

Waarom denk je?

Omdat hij verlies wil maken? Ik dacht het niet.

Geduld en analyse heb je nodig om succesvol in aandelen te beleggen. En laat dat nu net mijn specialiteit zijn, al bijna 20 jaar.

Ik wil je graag begeleiden om een rendabele aandelenportefeuille samen te stellen. Daarom is een abonnement op SMART Capital een van de beste beleggingen die je ooit zal doen.

Wil je samen met mij winst maken?

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De Standaard? Abonneer u dan meteen op SMART Capital en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........