Jij bent slimmer dan dit

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Jij bent slimmer dan dit!

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Ik las deze week onderstaand artikel in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Daarin stonden toch een aantal zaken die mijn aandacht trokken. We weten ondertussen dat een van de grootste financiële crisissen nu tien jaar achter ons ligt. In die tijd is er heel wat gebeurd, en heel veel maatregelen genomen om spaarders te beschermen.

Heel wat mensen zijn ondertussen gestopt met beleggen. In Vlaanderen liefst 57%. Dat is bijzonder jammer, want heel wat aandelenindices zijn in die tijd verdrievoudigd of nog veel meer.

In mijn eigen selectielijst heb ik verschillende aandelen die honderden procenten zijn gestegen over die periode en die me ondertussen een dividendrendement hebben opgeleverd dat vele keren hoger lag dan een spaarrekening.
 

  600_sc65.jpg

 
Waarom zijn al die mensen gestopt met beleggen?

Wel, voor mij is het vrij eenvoudig: angst. Angst om hun centen kwijt te spelen, want in 2008 hebben ze ongetwijfeld de waarde van hun portefeuille zien afkalven.

Is dat abnormaal wanneer je in aandelen belegt?

Absoluut niet.

Dalingen van meer dan 50% zoals in 2008 komen voor, en dat is misschien uitzonderlijk maar zeker niet uitgesloten. Het goede nieuws is dat deze dalingen altijd worden goedgemaakt. Markten gaan terug naar het gemiddelde en wanneer je een dergelijke zware correctie meemaakt, dan kan het bijna niet anders of je daarna een grote winst maakt.

En zo gebeurde ook in 2009.

Kijk, wat ik je hier wil zeggen is dat de angst voor een crash zwaar overdreven is. Wanneer je op een verstandige en gebalanceerde manier in aandelen belegt, heb je de middelen vrij om daar volop van te profiteren.

Niemand weet wanneer er nog eens een crash aankomt en die voorspellen is een nutteloze oefening. Dat is meer het werk van “slimme beleggers” die ooit wel eens gelijk zullen hebben en daar dan voluit mee uitpakken.

Een veel betere strategie is om je op de individuele bedrijven te concentreren. Wanneer je bedrijven opneemt met een superieure kwaliteit, dan mag je er zeker van zijn dat je op het einde van de rit een superieur rendement zal halen. Dus ik ben er zeker van dat jij slimmer bent dan de beleggers die de handdoek in de ring hebben gegooid, want zij hebben al tien jaar grote winsten misgelopen.

Luister niet naar doemprofeten maar zorg ervoor dat je blijft beleggen. Je verdient het meeste geld door op tijd klaar te staan om te beleggen in de juiste aandelen, niet door aan de zijlijn te blijven staan.

SMART Capital kan je gids zijn.

Een abonnement zal je de juiste tips opleveren om een mooie portefeuille samen te stellen. Bovendien krijg je een garantie van 7 dagen,  niet tevreden geld terug

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De Standaard? Abonneer u dan meteen op SMART Capital en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........