Dit is ernstig

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Met pensioen?

85 maandlonen sparen!

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Ik las in de Vlaamse krant een bericht dat iedereen die nog ver genoeg staat van z’n pensioen moet wakker schudden.

Want vergis je niet, dit is ernstig!

Een studie heeft immers uitgewezen dat je maar liefst 85 NETTO maandlonen opzij moet hebben staan om op een min of meer comfortabele manier met pensioen te gaan.

Weet je wel wat dit betekent?

Dat de spaarboekjes-spaarder er NOOIT zal komen.

Hoe ga je met een modaal loon ooit 85 netto maandlonen kunnen sparen met een rente van 0,11%?

Het antwoord : nooit.

Tenminste, als je dat rendement behaalt op lange termijn.

Dat is echt bedroevend, je hebt veel meer nodig om voluit van de samengestelde interest te kunnen genieten. Daarom moet je onderstaande tabel eens bekijken, die ik heb gekopieerd uit Het Laatste Nieuws.

 

  600_sc67.jpg

 
Hierin zie je hoeveel sparen en beleggen opbrengt tegen bepaalde rentevoeten.

Wanneer je 500 euro per maand spaart (en dat is voor veel mensen al veel!) dan geraak je over 30 jaar aan 214.000 euro. Maar wanneer je daarentegen 6% haalt, jaar op jaar, dan ziet je spaarvarken er al een heel stuk comfortabeler uit met hetzelfde spaarbedrag: meer dan 700.000 euro!

Een enorm verschil, dat ook meteen het verschil maakt tussen een mager pensioen en een royale oude dag.

6% niet haalbaar, zeg je?

Met goed gekozen aandelen is dit op lange termijn wel haalbaar. Over een dergelijke beleggingshorizon wordt het aandelenrisico bijna volledig uitgevlakt.

Met de aandelen in de Selectielijst van SMART Capital voel ik me zelfs nog meer gesterkt in mijn opinie.

Hier is een rendement van 6% en meer zelfs haalbaar.

Value aandelen zijn nu ideaal gepositioneerd om beter te beginnen presteren dan de dure groei-aandelen die het mooie weer maken op de beurzen.

Ik wil je hier graag bij helpen.

Een abonnement op SMART Capital is de beste en goedkoopste manier om deze doelstelling te behalen. Het verschil tussen een mooi pensioen of amper rondkomen?

Ik weet het wel hoor.

Kies voor de beste aandelen op de markt, kies SMART Capital.

Een abonnement zal je de juiste tips opleveren om een mooie portefeuille samen te stellen. Bovendien krijg je een garantie van 7 dagen,  niet tevreden geld terug

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De Standaard? Abonneer u dan meteen op SMART Capital en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........