Handelsoorlog? Geen probleem voor dit aandeel

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Handelsoorlog?

Geen probleem voor dit aandeel!

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Ik heb weer een interessant tip voor u. In het jongste nummer van SMART Capital bespreek ik hem in detail, maar ondertussen licht ik hier al een tipje van de sluier…

U weet dat we in een handelsoorlog zitten die in gang is gestoken door Donald Trump, en die heel wat gevolgen heeft.

Het bedrijf dat ik hier wil aanraden, heeft ooit al eens in onze Selectielijst gezeten. Daar boekten we vorig jaar immers een mooie winst op van 71,5% op een halfjaar tijd.

Ondertussen is het bedrijf opnieuw fors teruggevallen in koers, en vind ik het tijd om het op te pikken voor onze selectie.

Wat doet dit bedrijf?

Wel, het is actief in het mijnen, verwerken, verkopen en transporteren van ijzerertskorrels voor de wereldwijde staalindustrie.

Positief voor mij is dat de grote baas van de groep meer dan 50% van de aandelen in handen heeft. Hij zal dus zeker wakker liggen van zijn investering en hiervoor al het nodige doen.

Ook qua waardering zitten we hier duidelijk gebeiteld.

Met een koerswinstratio van 4,18 en een EV/EBIT van 4,21 is dit bedrijf duidelijk goedkoop.

Waarom zijn beleggers dan niet wild van het aandeel?

Wel, in één woord komt het hier op neer: het sentiment zit gewoon tegen. De handelsoorlog zit hier wat roet in het eten te strooien. Bovendien is alles wat naar grondstoffen ‘ruikt’ op de beurs momenteel kop van Jut.

Of ik dat erg vind als valuebelegger? Helemaal niet!

Dit zijn meteen de momenten waarop je als belegger moet toeslaan: een fundamenteel goed en interessant gewaardeerd bedrijf dat voorlopig door de markt wordt uitgespuwd. 

Bovendien is dit bedrijf dan ook nog eens actief in de ijzerertsen van hogere kwaliteit. Hier wordt een premie voor betaald. Dat zie je op de onderstaande grafiek.

600_sc68.jpg

De groep verkoopt immers overwegend 65% ijzererts, dat hogere prijzen haalt. Kortom, een klassiek verhaal van een valuebedrijf.

Wanneer de cyclus keert, zullen beleggers hier weer veel meer voor betalen. Dan verkopen wij en tellen we onze winst… Zo is het in het verleden altijd gegaan, en zo zal het blijven gaan… Stel er niet te veel vragen over, en doe er je voordeel mee!
 

TEKEN HIERONDER IN OM DIT BEDRIJF METEEN TE KOPEN. 

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De Standaard? Abonneer u dan meteen op SMART Capital en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........