3 tips in minder dan 10 minuten

Nieuwsbrief SmartCapital

  

3 tips in minder dan
10 minuten

  

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Afgelopen zaterdag presenteerde ik, net als enkele collega’s van andere nieuwsbrieven, 3 tips op de Dag van de Tips van de VFB te Gent.

Toen ik de vraag kreeg was mijn eerste gedachte, 3 tips in minder dan 10 minuten? Hoe krijg ik dat klaar en geef ik toch genoeg duiding. 

In SMART Capital wijs ik graag op alle aspecten, en maak ik ook steeds ruimte voor de negatieve kant aan het verhaal. Dit is in mijn ogen essentieel om een goede beslissing te kunnen nemen. Maar daar gaat het bij de Dag van de Tips niet over. Het doel is net 3 tips te lanceren waarna de beleggers zelf hun huiswerk maken.

Dit waren mijn drie tips die ook nog eens geheel Belgisch waren:
 

Producent van chips die analoge signalen omzetten naar digitale

Deze producent is actief in de productie van chips die analoge signalen omzetten naar digitale. Denk daarbij aan sensoren voor licht, microfoons, sensoren voor auto’s,.. .

Dit bedrijf heeft mijn aandacht getrokken om de volgende redenen.

  • Het is actief in nichemarkten met complexe producten. Het bedrijf specialiseert zich dan ook niet in massaproductie, maar in beperktere oplages.
  • Het bedrijf levert Designkits aan de ontwikkelaars van de chips waardoor de doorlooptijd aanzienlijk verkort wordt. Eens de chip ontwikkeld is met deze kit of de eerste productie is gebeurd, is het voor de ontwikkelaar duur en tijdrovend om over te schakelen naar een andere producent.
  • Het bedrijf heeft ook voldoende groeimogelijkheden. Het voorbeeld daarvan zien we bij de groei in automobiel door de elektrische wagens. Daarnaast kijk ik ook erg uit naar de medische toepassingen.

Dat in combinatie met een solide balans maakt het een bedrijf om te serveren als Tip. Als kers op de taart kochten de referentie-aandeelhouders vorige week vrijdag nog voor meer dan €7,16 miljoen aan aandelen bij.
 

Chemisch bedrijf

Het tweede bedrijf is actief in 21 landen en op 100 locaties. Enkele van haar producten zijn meststoffen, gewasbescherming, waterbehandeling, gelatine, plastic pijpen,...

In haar niches is het bedrijf vaak één van de marktleiders, zoals bijvoorbeeld in het verwerken van slachtafval.

Een grote reden om in te stappen in dit chemisch bedrijf is het aandeelhouderschap van de referentie-aandeelhouder. Die heeft in sneltempo de verouderde fabrieken vernieuwd en orde op zaken gezet. Een deel van het potentieel wordt vandaag nog niet erkend omdat ze veel investeringen ineens in kosten opnemen in plaats van ze te activeren en af te schrijven over een langere periode.

Daarnaast wordt, telkens de koers onder €34 noteert, er steeds aandelen ingekocht.
 

Vastgoedvennootschap

De laatste tip is een vastgoedvennootschap. Deze GVV is gespecialiseerd in binnenstedelijk winkelvastgoed. Hierbij zoeken ze naar die steden die niet enkel winkels als aantrekkingskracht hebben, maar ook cultuur, toerisme, economisch,... Ze hebben panden in Antwerpen, Hasselt, Oostende, Leuven, Gent, Maastricht, Zwolle, Den Bosch.

De vraag die je jezelf moet stellen is simpel: “Gaan alle winkels verdwijnen?”. 

Het valt niet te ontkennen dat er momenteel te veel retailpanden zijn. Er zullen flink wat van deze panden verdwijnen. Het is onmogelijk om in elk dorp of kleine stad een bruisende winkelstraat te hebben. Er moeten veel winkelstraten verdwijnen, maar diegenen die overblijven zullen met de tijd dan ook meer volk trekken. Of denkt u dat er niet meer fysiek gewinkeld zal worden? 

Momenteel noteert het aandeel aan €15,9 terwijl de vastgoedportefeuille na aftrek van leningen door erkende schatters geschat wordt op €22,68.

Zal er nog wat van deze waarde afgaan? Mogelijks, maar met 30% korting beleg ik vandaag liever in een gespreide portefeuille winkelvastgoed die me meer dan 6% dividend opbrengt, dan dat ik een pand ergens koop waar ik nog 10% moet betalen bovenop de aankoopprijs en het rendement vaak de 3% niet haalt.

Bent u benieuwd welke aandelen ik afgelopen zaterdag tijdens de "Dag van de Tips" van de VFB te Gent heb geadviseerdOf kunt u wel wat begeleiding gebruiken bij het nemen van de juiste beleggings-beslissingen? Klik dan op onderstaande button, abonneer u op SMART Capital en zie wat deze nieuwsbrief voor u kan betekenen. Met de Niet Goed Geld Terug garantie loopt u bovendien geen enkel risico.

  

Bent u benieuwd welke aandelen ik afgelopen zaterdag tijdens de "Dag van de Tips" van de VFB te Gent heb geadviseerd? 

  

600_button_abonneer_hier.gif

op SMART Capital 

 
Met vriendelijke groet,
 

Sam Hollanders
SMART Capital