Heb je al spijt?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Heb je al spijt?

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Er is een spreekwoord op de beurs: ‘la bourse, c’est l’éternel temple du regret.’

Als je zelf de taal van Molière niet machtig bent, dan wil ik dat gerust even voor je vertalen.

De beurs, het is de eeuwige tempel der spijt.

En dat klopt ook wel.

- Wanneer het stijgt en je hebt niet gekocht, heb je spijt.

- Wanneer het zakt en je niet tijdig hebt verkocht, heb je ook spijt.

 
Moet een belegger dan constant worstelen met z’n eigen emoties?

Nee, natuurlijk niet.

Toen de beurzen een paar weken geleden zo fors daalden, heb ik in mijn nummer van SMART Capital geschreven dat er drie belangrijke redenen zijn om een aandeel te verkopen:

1. De visie op het bedrijf, sector of het management is veranderd. Dit kan zijn door nieuwe informatie die ik leer kennen, of dat ik ontdek dat ik een fout heb gemaakt. Vandaar ook het opnieuw maken van mijn huiswerk bij een daling van 20%

2. Het aandeel is te duur geworden.

3. Ik heb een interessantere opportuniteit op het oog en wissel het aandeel daarvoor in.
 

Zolang niet aan één van die voorwaarden is voldaan, is er eigenlijk geen enkele reden om te verkopen. Meer zelfs, het kan zelfs een reden tot kopen zijn.

In het heetst van de strijd, op het hoogtepunt van de beursdaling, gingen verschillende aandelen tientallen procenten lager. En wanneer ik de koersen er vandaag nog eens bij haal, dan zie ik voor flink wat aandelen ook al een mooie herstelbeweging.

Die paniek was dus nergens voor nodig.

Beurzen en aandelen zijn volatiel, maar dat zijn voor de aandachtige belegger eerder kansen dan bedreigingen.

Het hangt er allemaal vanaf hoe jij er zelf mee omgaat.

Ik kan je daar mee helpen. Dankzij decennialange ervaring als ondernemer en belegger ken ik het klappen van de zweep en weet ik hoe ik m’n eigen emoties moet beheersen.

De Selectielijsten van SMART Capital zijn daarbij een goed uitgangspunt. Geen ellenlange lijsten met aandelen die niemand kan opvolgen, maar een heel gedegen ‘core’ selectie die van a tot z werd bekeken en geanalyseerd.

SMART Capital is je ideale leidraad!

Maak snel kennis met ons aanbod. Teken vandaag risicoloos in en verhoog het rendement op je vermogen!

Bovendien geniet je van 7 dagen niet tevreden, geld terug! 

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De Standaard? Abonneer u dan meteen op SMART Capital en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........