Goedkoop is altijd beter dan duur

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Goedkoop
is altijd beter dan duur!

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Op het moment dat ik deze lijnen schrijf, op dinsdagnamiddag, staan de beurzen alweer diep in het rood.

En wat vooral opvalt: de technologie-aandelen doen het bijzonder slecht.

Ik wil je hieronder daarom eens een grafiek tonen van de FANGMAN aandelen (Facebook, Amazon, Netflix, Google, Microsoft, Apple en Nvidia).

 600_sc71.jpg

 
Deze aandelen samen zijn verantwoordelijk geweest voor een groot deel van de beursstijging van de afgelopen tijd. Ondertussen liepen de waarderingen verder op en op… tot er ongerustheid kwam over het handelsbeleid en deze duur gewaardeerde aandelen door het putje gingen.

Het is een wetmatigheid op de beurs:

de winst wordt gemaakt bij het kopen, niet bij het verkopen.

Ik verklaar me nader.

Ik bedoel hiermee dat een goedkoop gewaardeerd aandeel gewoon veel betere kansen heeft om te stijgen dan een zeer duur gewaardeerd aandeel. Daarom houd ik ook stevig vast aan onze valuebenadering die we al jaren succesvol in de praktijk brengen. Ik houd gewoon enorm veel van goedkoop gewaardeerde aandelen van topbedrijven.

In alle eerlijkheid, dit jaar heb ik mijn zwakste beursjaar sinds ik schrijver ben van een blad, ondertussen bijna 8 jaar.

En ik voel me daar geweldig bij.

Uiteraard vind ik het ook niet leuk om de waarde van mijn portefeuille wat te zien zakken. Het is natuurlijk leuker om zoals in 2016 de waarde met 27% te zien toenemen, maar aan de andere kant zorgde de stijging in 2016 en de toename in 2017 van nog eens 12,5% bij mij voor veel meer zorgen dan deze daling.

Een daling van zo’n 10% is helemaal niet zo erg, en beter nog, het schept eindelijk terug mooie kansen.

Als ik aandelen zie zoals dit Belgische bedrijf dat werkelijk top is qua technologie, kan ik daar alleen maar blij van worden. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat je met dit aandeel de komende jaren een fantastisch rendement gaat halen.

Zo gebeurt het immers vaak:

gehaat op de beurs, tot iedereen het potentieel begint te zien.

En dan gaat het hard…

Ik heb dit al talloze keren meegemaakt, en de honderden procenten winst in de pocket gestoken.

Zin om dit verhaal ook (nog) eens mee te doen? Teken dan vandaag in op SMART Capital. De beste manier om in aandelen te beleggen! Bovendien geniet je van 7 dagen niet tevreden, geld terug! 

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg de "Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Voor de krant De Standaard schreef ik onlangs een artikel met 3 concrete aandelentips. Dit artikel zit natuurlijk achter een betaalmuur bij de krant, maar u, trouwe lezer van onze nieuwsbrief, wil ik daar graag nog een keer op wijzen.

Maar eerst wil ik even teruggaan naar mijn vorige artikel van 8 november 2016. Ter controle kunt u het artikel terugvinden in de krant van die dag, zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20161108_02561848.

Zoals u ziet, treft u hierin vijf concrete aandelentips aan en met een resultaat van 41,46% op 1,5 jaar tijd mag ik best een beetje trots zijn. Toch?

In plaats van een Top 5 werd ditmaal naar een Top 3 gevraagd en dit is mijn Tip 3 van meest koopwaardig aandelen van dit moment. Deze drie aandelen heb ik zelf ook in mijn portefeuille.

Heeft u interesse in de drie aandelen die ik dit jaar selecteerde voor De Standaard? Abonneer u dan meteen op SMART Capital en zie wat deze 3 aandelen voor u kunnen betekenen. Ik ben er ten volle van overtuigd dat ik met deze 3 aandelen ook dit jaar de beurzen weer ruimschoots zal verslaan........