Loterij of aandelen? Wij weten het wel

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Loterij of aandelen?
Wij weten het wel.

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Ik weet niet hoe het zit in Nederland, maar in België kennen onze politici absoluut niets van beleggen. Meer nog, ze vinden het een vieze bezigheid en willen er liefst niks mee te maken hebben.

Dat is vreemd, want door de bevolking ruim in aandelen te laten beleggen, zouden ze heel wat rijkdom kunnen creëren.

De topman van de Nationale Loterij in België schreef in een Vlaamse krant in een interview dat “de loterij vorig jaar 44 miljonairs heeft gemaakt, en zich afvraagt of je dat ook van de beurs kunt zeggen.”

Toen brak mijn klomp hoor. Wat een ongelooflijk domme uitspraak?

Nu, met een inkomen van 290.000 EUR per jaar dat gegarandeerd wordt door de overheid, hoef je niet te beleggen. Daar ben ik het met hem eens.

Dat is een win voor life zonder enig risico. Maar voor jou en ik, de mensen die moeten werken en sparen voor ons pensioen, ziet de realiteit er heel anders uit.

Maar laten we deze uitspraak laten wat ze is. We kijken naar het potentieel van aandelen. Die bieden op de lange termijn gemiddeld 5% in reële termen.

Dat betekent BOVENOP de inflatie. Netto koopkrachtverhoging dus.

Beeld je eens in wat een hefboom je hiermee op je vermogen zet? Op lange termijn is dit echt fantastisch.

Een bescheiden spaarsom van 10.000 EUR groeit zo na 20 jaar uit tot 38.696 als we uitgaan van een inflatie van 2% op lange termijn (dus een nominaal rendement van 7% voor aftrek van inflatie).

Met een spaarrekening mag je nog een paar honderd jaar wachten vooraleer je aan een dergelijk rendement komt.

En de kans dat je de lotto wint? Een kans op een paar miljoen.

Beleg dus op een verstandige manier in aandelen. Aandelen van topbedrijven die zelfs nog meer kunnen opbrengen dan die 5% reëel.

SMART Capital is al meer dan 15 jaar dé referentie inzake aandelenbeleggingen met een value focus. De selectie in onze portefeuilles zal u toelaten een superieure portefeuille op te bouwen.

U hoeft ons niet op ons woord te geloven: onze trackrecord spreekt voor zich.

Wil u kennis maken met ons aanbod? Probeer ons risicoloos gedurende 7 dagen uit. 
 

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden meer dan 4000 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 4 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.