Waarom aandelen beter zijn dan obligaties

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Waarom aandelen beter
zijn dan obligaties

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Jullie weten ondertussen al wel dat ik een grote believer ben ik aandelen.

Je hoeft me niet op m’n woord te geloven, want alle historische studies tonen dat aan. Een rendement van 5% bovenop de inflatie is goed te behalen op de lange termijn.

“Maar Sam, aandelen zijn dan toch ook veel risicovoller dan obligaties?”

Wel, daar ben ik het niet mee eens. Obligaties schommelen misschien minder, maar ze zijn daarom niet minder risicovol. Uiteindelijk hou ik niet van obligaties omdat ze mij als belegger niet voldoende compenseren voor een groot risico: inflatie.

Aandelen zijn reële activa en bieden me een veel betere bescherming tegen inflatie. Bovendien geven ze mij een dividend dat in de beste gevallen stijgt.

En als jij denkt dat staatsobligaties minder risicovol zijn, dan denk je best iets anders. Want wat denk je van de volgende uitspraken van de ECB-voorzitter, Mario Draghi?
 

Mario Draghi: “Staatsobligaties zijn risicovol, dat is een feit. Ze waren niet risicovol tot het begin van de crisis, maar nu zijn ze risicovol. Een goede toezichthouder moet dat risico erkennen. Wij hebben dat gezegd en wij hebben geconcludeerd dat dit op een manier gedaan moet worden waarbij we een zekere mate van gelijk speelveld moeten behouden met de banken buiten de Europese Unie, waar de banken geen enkele risicoweging of een hele lage risicoweging toepassen.
 
Het is zelfs zo dat ze categorisch weigeren te praten over een risicoweging of het op een andere manier limiteren van de blootstelling van banken aan overheden. De rest van de wereld weigert dit soort gesprekken te voeren. We hebben dat al heel lang geprobeerd in het Basel comité.” 

 
Draghi deed deze uitspraak tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement.

Nu, dan weet ik genoeg hoor.

Ik zie niet in waarom ik in schuldpapier moet gaan beleggen met een onbestaande rentevoet en een torenhoog inflatie-risico.

Als je niet oppast, krijg je op het einde van de rit gewoon waardeloos papier in handen, terwijl er zoveel mooie bedrijven zijn waarin je kan beleggen.

Ik heb er in mijn selectielijsten verschillende staan die erg goede kansen bieden. Holdings, vastgoed, industriële bedrijven…

Voor elk wat wils.

De rendementen op deze bedrijven zullen een pak hoger liggen dan bij die obligaties. Daar ben ik van overtuigd.

Kennismaken met deze bedrijven? Schrijf dan nu meteen in op SMART Capital, de beste garantie voor uitmuntende rendementen op aandelen.

Wij hebben een trackrecord van winsten met tientallen tot honderden procenten op individuele bedrijven… en kunnen dit ook bewijzen! 

 

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden meer dan 4000 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 4 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.