Is er iemand tegen het milieu?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Is er iemand tegen het milieu?

 

Sam Hollanders 
Sam Hollanders hier.

Het is duidelijk te merken dat de verkiezingen eraan komen. Een schaamteloze recuperatie van een jongerenbeweging die hierdoor te veel ruimte krijgt nog tot daar aan toe, al lijken de acties steeds meer gestuurd vanuit bepaalde politieke kringen.

Maar dat neemt niet weg dat het eigenlijk gewoon een afleidingsmanoeuvre is om andere zaken weg te moffelen, zodat daar heel de kiescampagne niet rond draait. Want laat ons eerlijk zijn, België is wereldwijd gezien geen slechte leerling in de klimaatklas. En het kan altijd beter, maar alle realiteit gaat snel de deur uit in het debat. Is er trouwens iemand tegen het milieu? Ik moet de eerste nog tegenkomen.

En dit is niet alleen zo bij ons. In de nieuwe nota van Howard Marks schrijft hij “Political Reality meets Economic Reality.

Ook in Amerika domineert de politiek de media. Ditmaal haal ik uit de nota maar één passage die hij zelf dan nog eens herhaalde uit een nota van 2016 (om aan te tonen dat het telkenmale dezelfde zatte zever is).

Howard Marks: 

Ik heb altijd een kick gekregen van oxymorons (een zin die zichzelf tegenspreekt) zoals “enige keuze” of “common sense”. Ik voeg “politieke realiteit” aan het lijstje toe. 
De wereld van politiek heeft zijn eigen aangepaste realiteit, één waar economische realiteit niet aan raakt. Er moeten geen keuzes gemaakt worden. Kandidaten beloven het allemaal, en er zijn geen gevolgen. Als iets mogelijk negatieve gevolgen heeft in de echte wereld, dan voelen politici zich vrij om deze te negeren…

Dat klinkt zeer bekend, nietwaar? En er wordt opnieuw hemel en aarde beloofd om onze stem te strikken. Beloftes die na 26 mei even snel weer vergeten zijn.

De enige echte realiteit die we als beleggers hebben, is dat het al niet meer uitmaakt welke partij er in België aan de macht komt. Wij zullen een groot deel van het gat moeten dichten. De effectentaks heeft €226 miljoen opgebracht. €28 miljoen minder dan gewenst. Je mag eens raden wat de volgende regering gaat doen,... .
  

Is uw interesse gewekt? 

 
600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden meer dan 4000 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 4 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.