Deze situatie is een enorme buitenkans

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Deze situatie is
een enorme buitenkans!

   

Sam Hollanders 
Een van de belangrijke elementen waar ik hier vaak op hamer, is het verschil tussen groei- en value-aandelen.

Wat hebben we gezien de afgelopen jaren? Dat groei-aandelen het een pak beter hebben gedaan dan value-aandelen.

In een klimaat van lage groei en lage rentevoeten geven beleggers eerder de voorkeur aan groei-aandelen. Ze zijn dan immers bereid om een ‘premie’ te betalen voor deze groei. Hierdoor gaan de waarderingsmultiples van deze aandelen fors de hoogte in en geraken ze overgewaardeerd.

In een klimaat van stijgende rentevoeten en meer onzekerheid op de beurs, gaan beleggers de voorkeur geven aan value-aandelen.

Zoals je op de grafiek hieronder kunt zien, is de slinger nu wel heel erg doorgeslagen.

De grafiek van Quantalys toont aan dat de spread (waarderingsverschil) tussen de S&P 500 Growth en de S&P 500 Value sinds 2005 nog nooit zo groot is geweest.
 

600_sc78.jpg

Copyright: Quantalys

Met andere woorden, value-aandelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest versus groei-aandelen!

Dat biedt enorme kansen voor wakkere en slimme valuebeleggers zoals wij.

En let op, dit is dan nog maar de doorsnede van de ‘brede’ markt. Moet je niet vragen wat er gebeurt als je aan stockpicking gaat doen en aandelen gaat uitkiezen die écht zwaar ondergewaardeerd zijn.

Dit is echt de specialiteit van SMART Capital, en al 15 jaar lang.

Ik wil je daarom warm uitnodigen om lid te worden van ons blad. In het laatste nummer bespreek ik weer enkele van die aandelen die echt het verschil kunnen maken in jouw portefeuille.

Denk eraan, je zal moeten beleggen om beter te leven.

Twijfel dus niet langer en maak gebruik van deze enorme waarderingskloof! 

 

600_button_abonneer_hier.gif 

Met vriendelijke groet, 

Mario de Bakker
Uitgever SMART Capital 

 

PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

SMART CapitalBent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Sluit dan nu een abonnement af en krijg het "SMART Pennies Rapport" gratis toegestuurd.

Voor bijgaand rapport werden meer dan 4000 aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone die onder de €3 noteren bekeken. Na diverse strenge filters blijft er een lijst van 40 aandelen over, en daarvan heb ik er 4 geselecteerd waarvan de verhouding tussen risico en rendement het meest optimaal is en dus enorme winstkansen bieden. 

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u HIER aan.