Beleggen als oplossing voor de enorme staatsschuld

Nieuwsbrief SmartCapital

  

Beleggen met geleend geld?

  

600_sam_hollanders_foto4.jpg 
Sam Hollanders hier.

Voor jullie denken dat ik gek geworden ben, nee ik ga niet adviseren om te beleggen met geleend geld, tenminste toch niet aan jullie.

Zelf doe ik het ook niet, de beurs is namelijk te onvoorspelbaar. Of zoals John Maynard Keynes het verwoordde: “The market can stay irrational longer than you can stay solvent”.

Als je met geleend geld gaat beleggen, dan komt er nog een factor bij om rekening mee te houden, want ook in slechte tijden moet de rente betaald worden. En wat als er op vervaldag net een forse crash heeft plaatsgevonden? Is dat risico het waard?

Natuurlijk zet geleend geld ook een hefboom onder je rendement, dat is tenslotte ook wat vastgoedbeleggers doen. Persoonlijk vind ik het wel vreemd dat banken heel graag geld uitlenen aan vastgoedbeleggers, maar datzelfde niet willen aan beursbeleggers. Als we spreken over termijnen van 10 en 20 jaar is gebleken dat aandelen bijna steeds de betere belegging zijn. Daarnaast is er een grotere spreiding van risico en is de beurs ook liquider.

En toch zal je van de bank geen lening krijgen op 10 of 20 jaar om mee te beleggen, zelfs niet als je er genoeg waarborg naast legt. Je zal dit enkel bekomen als zij het geld ook nog voor je mogen beleggen. Dat is een risico dat ik dan weer niet wil lopen. Als ik geld ontleen en daarvoor waarborg stel, dan wil ik zelf ook controle houden.

Op kortere termijn lenen om te beleggen op de beurs is vanwege de hevige schommelingen die kunnen plaatsvinden geen optie. Ook de risico-afdeling bij de bank zal uw vriend niet zijn. Als de waarde van uw aandelen te fel dalen, zullen zij “uit veiligheid” uw portefeuille liquideren. Kortom, in de praktijk is beleggen met geleend geld voor de particuliere belegger geen goed idee.

Maar wat met de overheid? De rentes zijn naar een nieuw dieptepunt gezakt, zelfs de Belgische overheid kan lenen op 10 jaar aan een negatieve rente. Met andere woorden om uw geld te mogen geven aan een overheid zonder budgettaire discipline en een gigantische schuld, wil de markt zelfs nog betalen. Veel gekker moet het niet worden.

Maar is het dan niet de taak van de overheid om zoveel ze kan te gaan lenen? Ze krijgt er geld voor, dus dat is al winst. En ze kunnen het dan voor 10 jaar beleggen in gezonde Belgische familiebedrijven, dividenden ontvangen en genieten van koerswinst. Beleggen als oplossing voor de enorme staatsschuld.   

 

Is uw interesse gewekt?  

 

Teken vandaag nog in voor onze beleggingstips, dan krijgt u er 3 maanden gratis bij. 

 
600_button_3_maanden_gratis_pd.jpg
 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg 

Met vriendelijke groet,
 
Sam Hollanders
SMART Capital 

 

PS. Ik heb voor u nu een heel aantrekkelijke aanbieding. Als u nu een abonnement afsluit, krijgt u er 3 maanden GRATIS bij. Ja, u leest het goed. U krijgt SMART Capital 3 maanden gratis als u vandaag nog een abonnement afsluit. U behoort dan tevens tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt over de huidige en nieuwe aanbevelingen, inclusief het SMART Pennies Rapport.

Onlangs hebben we het 1e pennystock-aandeel met 100% winst verkocht. Het was de DHI Group, een bedrijf dat rekruteringswebsites beheert en flink ondergewaardeerd was bij de voorstelling.

En afgelopen week hebben we de helft van onze 2e Penny-stock, Eldorado Gold, met 100% winst verkocht. Na de recente verdubbeling van dit aandeel heb ik mijn positie gehalveerd. Op deze wijze gokken we bij deze SMART Pennie enkel verder met onze winst.

Er zijn momenteel nog 3 SMART Pennies stocks koopwaardig, welke ook minimaal zo'n potentieel hebben om met 100% winst verkocht te worden.

200_sc_pennies_rapport.jpg Daarom, bent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Lees dan verder...

In dit rapport vind je het verhaal van John Templeton dat de inspiratie is voor dit rapport.

John Marks Templeton was een uitzonderlijk man, filantroop en waardebelegger. Hier wil ik de aandacht vestigen op het laatste, meer specifiek naar een actie die John Templeton uitvoerde aan het begin van zijn carrière.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog leende Templeton $10.000 dollar van zijn toenmalige werkgever. Met dat geld kocht hij voor ongeveer honderd dollar aandelen van alle bedrijven op de Amerikaanse beurs (104 verschillende) die onder $1 noteerden. 34 van deze aandelen hadden reeds het faillissement aangevraagd. Uiteindelijk werden slechts 4 aandelen compleet waardeloos. Gemiddeld werden de aandelen op 4 jaar tijd 4 keer meer waard.

Voor het huidige SMART Pennies Rapport werden alle aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone (met uitzondering van Griekenland en enkele andere markten die niet bij alle brokers beschikbaar zijn) die onder de €3 noteren bekeken.

Het is te zeggen, deze 4363 aandelen werden gefilterd op ratio’s en cijfers om zo de aandelen met het hoogste risico te verwijderen. Er bleven toen nog 151 (!) aandelen over.

Daarna werd op het resterende aantal nogmaals hetzelfde gedaan op de zogenaamde “red flags”. Een red flag is de benaming van bepaalde gegevens of cijfers die zouden kunnen wijzen op manipulatie van de cijfers. 

Na deze twee filters bleven er nog 82 aandelen over.

Uiteindelijk krijgt u hier in dit rapport de 4 aandelen waarvan Sam de verhouding tussen het risico en het rendement als het meest kansrijk beschouwt.

Achteraan zal u ook de lijst van 40 pennystocks vinden welke vorig jaar als laatste overbleven. De resultaten zijn op zijn minst speciaal te noemen. De 40 aandelen samen konden ook de beurs al in het eerste jaar vlot verslaan. We volgen deze verder op en voegen een nieuwe lijst van centjesaandelen uit België en Nederland toe. Ik ben alvast benieuwd naar de resultaten in november.

Bent u ook benieuwd naar deze verborgen pareltjes? 100_sc_pennies_rapport.jpg

Sluit dan vandaag een abonnement af op SMART Capital, dan krijgt u er 3 maanden GRATIS abonnement bij en behoort u tevens tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt over de aanbevelingen in het SMART Pennies Rapport.  

 

Abonneer u vandaag nog en ga direct
met deze verborgen pareltjes aan de slag!

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg