De waanzin van de centrale banken

Nieuwsbrief SmartCapital

  

De waanzin van
de centrale banken!

  

 
Ik wil u echt eens uitnodigen om de volgende grafiek te bestuderen:

 

600_sc84.jpg

 
Hierboven ziet u dat het verschil tussen bedrijfsobligaties met een degelijke rating (investment grade) en high yield (dus rommelobligaties) is teruggevallen tot slechts 0,6%. Dat blijkt uit een studie van Morgan Stanley.

Pure waanzin, als u het mij vraagt.

Waar is de margin of safety die grote valuebeleggers zoals Warren Buffett en dergelijke steeds hanteren?

Antwoord? Die is er helemaal niet.

Beleggers in obligaties spelen een gevaarlijk spelletje.

- Eerst zijn ze begonnen met staatsobligaties uit de veilige landen.
- Daarna ging het naar landen zoals Griekenland.
- Daarna bedrijfsobligaties met een goede rating.
- En tot slot gaan we eindigen in high yield en distressed debt.

Dat is schuldpapier van bedrijven die echt in moeilijkheden zitten.

Is dat nog beleggen, vindt u? Ik vind van niet.

Dan kan je toch veel beter het voorbeeld van Sam volgen en een gespreide portefeuille van mooie bedrijven uitbouwen?

In de selectielijst van Sam zit voor ieders wat wils. Holdings, vastgoed, bedrijven die zich focussen op speciale niches…

Alle onderdelen zijn aanwezig om een portefeuille samen te stellen die de indexen met een heel ruime marge klopt.

SMART Capital uitproberen is nu nog nooit zo interessant geweest. Teken daarom vandaag nog in zodat u deze zomer uw aandelenportefeuille helemaal bullet proof maakt. 

Teken vandaag nog in voor onze beleggingstips, dan krijgt u er 3 maanden gratis bij. 

 
600_button_3_maanden_gratis_pd.jpg
 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg 

Met vriendelijke groet,
 
Mario de Bakker
Uitgever SMART Capital

 

PS. Ik heb voor u nu een heel aantrekkelijke aanbieding. Als u nu een abonnement afsluit, krijgt u er 3 maanden GRATIS bij. Ja, u leest het goed. U krijgt SMART Capital 3 maanden gratis als u vandaag nog een abonnement afsluit. U behoort dan tevens tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt over de huidige en nieuwe aanbevelingen, inclusief het SMART Pennies Rapport.

Onlangs hebben we het 1e pennystock-aandeel met 100% winst verkocht. Het was de DHI Group, een bedrijf dat rekruteringswebsites beheert en flink ondergewaardeerd was bij de voorstelling.

En afgelopen week hebben we de helft van onze 2e Penny-stock, Eldorado Gold, met 100% winst verkocht. Na de recente verdubbeling van dit aandeel hebben we onze positie gehalveerd. Op deze wijze gokken we bij deze SMART Pennie enkel verder met onze winst.

Er zijn momenteel nog 3 SMART Pennies stocks koopwaardig, welke ook minimaal zo'n potentieel hebben om met 100% winst verkocht te worden.

200_sc_pennies_rapport.jpg Daarom, bent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Lees dan verder...

In dit rapport vind je het verhaal van John Templeton dat de inspiratie is voor dit rapport.

John Marks Templeton was een uitzonderlijk man, filantroop en waardebelegger. Hier wil ik de aandacht vestigen op het laatste, meer specifiek naar een actie die John Templeton uitvoerde aan het begin van zijn carrière.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog leende Templeton $10.000 dollar van zijn toenmalige werkgever. Met dat geld kocht hij voor ongeveer honderd dollar aandelen van alle bedrijven op de Amerikaanse beurs (104 verschillende) die onder $1 noteerden. 34 van deze aandelen hadden reeds het faillissement aangevraagd. Uiteindelijk werden slechts 4 aandelen compleet waardeloos. Gemiddeld werden de aandelen op 4 jaar tijd 4 keer meer waard.

Voor het huidige SMART Pennies Rapport werden alle aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone (met uitzondering van Griekenland en enkele andere markten die niet bij alle brokers beschikbaar zijn) die onder de €3 noteren bekeken.

Het is te zeggen, deze 4363 aandelen werden gefilterd op ratio’s en cijfers om zo de aandelen met het hoogste risico te verwijderen. Er bleven toen nog 151 (!) aandelen over.

Daarna werd op het resterende aantal nogmaals hetzelfde gedaan op de zogenaamde “red flags”. Een red flag is de benaming van bepaalde gegevens of cijfers die zouden kunnen wijzen op manipulatie van de cijfers. 

Na deze twee filters bleven er nog 82 aandelen over.

Uiteindelijk krijgt u hier in dit rapport de 4 aandelen waarvan Sam de verhouding tussen het risico en het rendement als het meest kansrijk beschouwt.

Achteraan zal u ook de lijst van 40 pennystocks vinden welke vorig jaar als laatste overbleven. De resultaten zijn op zijn minst speciaal te noemen. De 40 aandelen samen konden ook de beurs al in het eerste jaar vlot verslaan. We volgen deze verder op en voegen een nieuwe lijst van centjesaandelen uit België en Nederland toe. Ik ben alvast benieuwd naar de resultaten in november.

Bent u ook benieuwd naar deze verborgen pareltjes? 100_sc_pennies_rapport.jpg

Sluit dan vandaag een abonnement af op SMART Capital, dan krijgt u er 3 maanden GRATIS abonnement bij en behoort u tevens tot de groep abonnees, die exclusief alle informatie krijgt over de aanbevelingen in het SMART Pennies Rapport.  

 

Abonneer u vandaag nog en ga direct
met deze verborgen pareltjes aan de slag!

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg