Waarom aandelen ook riskmanagement is

Nieuwsbrief SmartCapital

    

Waarom aandelen ook riskmanagement is

  

600_sam_hollanders_foto4.jpg  
Een van de belangrijkste zaken wanneer je in aandelen belegt, is om de risico’s te kunnen inschatten.

Volatiliteit is in elk geval NIET hetzelfde als risico.

Koersen kunnen schommelen, naar boven en naar beneden toe, maar het permanente verlies van kapitaal is hetgeen waar je echt bang voor moet zijn.

De taak van Sam als hoofdredacteur van SMART Capital is dan ook om de lezers te behoeden tegen kapitaalverlies.

Wanneer het de verkeerde kant opgaat met een bedrijf, zal hij de lezers waarschuwen tegen de risico’s. Dat is zijn taak.

Het is namelijk zo dat hoe de beurskoersen evolueren, niet in te schatten is. Het enige dat we kunnen doen is zoeken naar degelijke bedrijven met een eerlijk management en die ook nog goedkoop zijn. Als we die voldoende vinden, dan zullen we over het geheel mooie winsten maken, al zal er ook af en toe wat mislopen.

Als blijkt dat het bedrijf minder degelijk is als ingeschat omdat de markt verandert, of je iets over het hoofd hebt gezien, dan is dat al erg genoeg. De factor management is echter de meest cruciale, want als zij niet helemaal eerlijk zijn, kan je van niets op aan.

Bij twijfel neemt Sam dan ook liever het zekere voor het onzekere. En dat onze trouwe lezers dit appreciëren, blijkt dan ook uit de onderstaande reactie die we onlangs mochten ontvangen:
 

Dag Sam, een tijdje terug gaf je ons de tip om Ferrexpo te verkopen vanwege de acties die ze uit hebben gehaald. Nu staat het bedrijf met de aandelen rond de 136. Ten tijde van verkoop rond de 220. Ik kan hieruit de conclusie trekken dat dat de juiste keuze was en je ons hebt behoed voor onnodige risico’s. Bedankt en dit is nou precies de reden waarom ik abonnee op Je nieuwsbrief geworden ben. Casper L. uit Woudenberg.

 
Wil u ook een portefeuille opbouwen die bestand is tegen risico? Neem dan nu een abonnement op SMART Capital.

Teken vandaag nog in voor onze beleggingstips, dan krijgt u er bovendien 3 maanden gratis bij. 

 
600_button_3_maanden_gratis_pd.jpg
 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg 

Met vriendelijke groet,
 
Mario de Bakker
Uitgever SMART Capital