Een groot risico op de aandelenmarkten

Nieuwsbrief SmartCapital

    

Een groot risico op de aandelenmarkten!

  

600_sam_hollanders_foto4.jpg  
De prestaties van de indices zoals de Amerikaanse S&P 500 worden steeds meer ‘gedragen’ door enkele mastodonten die het mooie weer maken.

Veelal zijn dit zeer duur gewaardeerde technologiebedrijven die een groot gewicht hebben in de indices, waardoor passieve trackers die bedrijven zonder enig onderscheid naar waardering of businessmodel ‘moeten’ kopen.

Het is een fenomeen van de laatste tien jaar, maar nu begint het toch wel echt de spuigaten uit te lopen. Wat vindt u bijvoorbeeld van de onderstaande grafiek? 

600_sc96.jpg

Grote bedrijven hebben nog nooit zoveel de S&P 500 gedomineerd als vandaag. De top 5, die bestaat uit de techgiganten Apple, Microsoft, Google, Amazon en Facebook, is nu goed voor maar liefst 18 procent van de totale indexweging.

Dit zijn quasi monopolistische bedrijven die zeer goed beantwoorden aan de criteria van ‘Gigantisme’ die Geert Noels zo adequaat heeft beschreven.

Wat is het risico?

Dat deze bedrijven bij een correctie de indices in belangrijke mate naar beneden kunnen trekken.

Passieve beleggers die denken dat ze goed gediversifieerd zijn, zouden dan wel eens van een kale kermis kunnen thuiskomen.

En het voordeel voor u, de goed geïnformeerde actieve belegger?

Dat deze ontwrichting op de markten onmiskenbaar ook kansen creëert.

Voor actieve beleggers die wél hun huiswerk doen, want door deze situatie worden bedrijven die niet tot die top 5 of top 10 behoren, verwaarloosd.

Zijn het daarom minder goede bedrijven?

Integendeel! Beleggers die hun huiswerk niet maken, laten ze links liggen. Puur omwille van een constructiefout in de indices.

Wil jij ook profiteren van deze unieke situatie?

Schrijf dan vandaag nog risicoloos in op SMART Capital. Uw aandelengids met vele jaren ervaring! Teken hieronder in en beleg in goedkope en superieure bedrijven, dan krijgt u er bovendien 2 cadeau's gratis bij.  

1) Gratis 254 pagina's tellend boek van Sam Hollanders getiteld: "Verdubbel je geld in vijf jaar"

2) Gratis SMART Pennies rapport, met daarin de verborgen pareltjes (pennystocks) uit Nederland en België.
 

 
Sluit vandaag nog een abonnement op SMART Capital af
 

600_sc_black_friday.jpg  

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg 

Met vriendelijke groet,
 
Mario de Bakker
Uitgever SMART Capital
   
SmartCapital
  
SmartCapital