Geen nieuwe Grote Depressie voor aandelen

Nieuwsbrief SmartCapital

  

Geen nieuwe Grote Depressie voor aandelen?

  

  
De financiële markten plaatsen ons elke dag opnieuw voor nieuwe raadsels.

Eerst dachten we dat na een heropleving na de enorme crash in maart de aandelenmarkten opnieuw hun dieptepunten zouden opzoeken. Maar dat is niet gebeurd, en de huidige grafiek ziet er ook helemaal niet uit als een ‘replay’ van 1929-1930:
   

600_sc34.jpg

 
Integendeel, het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse index gewoon resoluut wil blijven stijgen.

Heel vreemd is dat niet, als je weet dat de balans van de Fed nu al meer dan 7000 miljard (!) dollar bedraagt. Dat is een quasi verdubbeling ten opzichte van voor de crisis. Wanneer dit verhaal afgelopen is, zullen we uitkomen op 10.000 tot 11.000 miljard. 

Ook de overheden zijn aan het ingrijpen. Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan wordt met honderden miljarden euro’s en dollars tegelijk gegooid. Het kan niet op.

Dat geld moet ergens naartoe. Het vloeit niet naar de reële economie, wel naar de markten. Aandelen, goud en vastgoed dus.

Weinig verrassend zijn dit reële activa: ze vertegenwoordigen een werkelijke onderliggende waarde, in tegenstelling tot obligaties.

Aandelen zijn eigendomsbewijzen van productieve ondernemingen die (liefst en hopelijk) interessante diensten en producten aanbieden en een stevige balans hebben. In dat opzicht is de stijging te begrijpen.

Maar wie denkt dat je eeuwig zomaar alles kan blijven kopen, vergist zich.

Er moet wel degelijk een onderscheid worden gemaakt tussen goede bedrijven en de rest. Want wie dat niet doet, zal zich op een bepaald moment verbranden.

De valuebenadering is momenteel niet populair, maar dat biedt kansen voor beleggers die belang hechten aan waarde en kwaliteit, en met een korting en veiligheidsmarge op de intrinsieke waarde willen kopen.

SMART Capital is al meer dan 15 jaar dé expert op dat vlak.

Wil u dus ook aandelen kopen met een korting van 30 of zelfs 50 procent of meer? En hiermee honderden procenten winst boeken? Teken dan nu risicoloos in op SMART Capital

Je portefeuille zal er wel bij varen!

Lijkt het je wat? En wil je af van die spaarrekening die niks opbrengt? Schrijf dan vandaag nog in op SMART Capital, jouw gids voor rendabele valuebeleggingen. Teken hieronder in en beleg in goedkope en superieure bedrijven, dan krijg je er bovendien 2 cadeau's gratis bij.  

1) Gratis 254 pagina's tellend boek van Sam Hollanders getiteld: "Verdubbel je geld in vijf jaar"

2) Gratis SMART Pennies rapport, met daarin de verborgen pareltjes (pennystocks) uit Nederland en België.
 

 
Sluit vandaag nog een abonnement op SMART Capital af
 

600_sc_black_friday.jpg  

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg 

Met vriendelijke groet,
 
Mario de Bakker
Uitgever SMART Capital
 
PS. hieronder treft u enkele quotes aan over het boek van 2 gewaardeerde collega's.
 
SmartCapital
  
SmartCapital