Creëer je eigen cashflowmachine in je portefeuille!

Ken jij John D. Rockefeller? Vast wel. Het is een van de meest succesvolle ondernemers en beleggers die we ooit op onze aardbol hebben gehad.

irocker001p1

Als je zijn vermogen van toen moet omzetten in dollars van vandaag, zou hij vandaag 700 miljard dollar zijn waard geweest. Bijna 12 keer zo rijk als de rijkste man vandaag!

Standard Oil

Rockefeller wist echt wel waarmee hij bezig was. Hij was een van de oprichters van Standard Oil, het grootste oliebedrijf dat ooit heeft bestaan. Het controleerde meer dan 95% van de Amerikaanse olie-industrie op z’n hoogtepunt.

Als gevolg van rechtszaken rond monopolievorming, werd het bedrijf opgesplitst in zeven kleinere bedrijven. Een van die bedrijven zou later uitgroeien tot Exxon Mobil, een van de allergrootste bedrijven ter wereld.

Dividenden boven

In 1896 gaf Rockefeller de controle op over de bedrijven, maar hij hield wel z’n aandelen in Standard Oil aan… om de dividenden te incasseren. Aangezien hij ervoor zorgde dat hij een meerderheidsaandeelhouder was, had hij een grote invloed
op het bedrijfsbeleid.

Hij zorgde ervoor dat 2/3 van de inkomsten van het bedrijf in dividenden werden uitbetaald. De volgende veertig jaar, tot hij stierf, bleef hij dividenden incasseren en genoot hij rustig van de fenomenale waardestijging van het bedrijf.

standardoil

Weet je wat ie ooit zei tegen iemand die heel dicht tegen hem stond? “Het enige wat me echt plezier geeft, is m’n dividenden zien binnenkomen.”

Beleggersgeheim

Het is een van de meest bekende fenomenen bij echte beleggers op lange termijn: dividenden zorgen op lange termijn voor het leeuwendeel van de rendementen.

bijdrage-dividend-totaal-rendement1

Dat zie je op de grafiek hierboven. Sinds 1984 hebben dividenden zowat 60% bijgedragen tot de volledige return van Europese aandelen.

Op de rechtergrafiek zie je ook dat het verschil tussen het rendement van aandelen ZONDER (price index) en MET dividenden (TOTAL RETURN) gigantisch is.

Het zou jammer zijn dat jij geen rekening zou houden met dit beleggersgeheim.

Het niet toepassen zou doodzonde zijn.

Zeker in deze tijden van ultralage rentevoeten. Je mag er van op aan dat de ECB de rentevoeten nog jaren laag zal houden, en er alles aan zal doen om een inflatiedoelstelling van 2% te behalen.

Beeld je dan eens in wat aandelen met een mooi dividend voor jouw portefeuille kunnen doen?

Je kent vast wel het fenomeen van de samengestelde interest. Met een rentevoet van 0,2% op je spaarrekening zal het echter niet lukken.

Je hebt meer ‘power’ nodig in je portefeuille.

Aandelen kunnen je daarbij helpen.

Slapend rijk worden

Ik nodig je uit om eens in mijn Selectielijst te kijken. Je vindt hier niet alleen aandelen van bedrijven van de beste kwaliteit, maar ook dividenden die je kunnen helpen om je financiële doelstellingen te halen.

Al wat jij moet doen, is de coupons knippen elk jaar.

De harde cash komt zo op je rekening.

Slapend rijk worden kan niet, dacht je?

Je merkt dat het wél kan :-)

Bij SMART Capital namelijk, al 15 jaar dé referentie voor aandelenbeleggers.

En het leuke is, de allerbeste bedrijven verhogen elk jaar hun dividend. Gewoon omdat ze een uitstekende business hebben, en hun trouwe aandeelhouders willen belonen.

Een echte cashflowmachine bouw je zo in je portefeuille.

Dat in combinatie met onze value-benadering kan vuurwerk creëren voor je vermogen.

Zonder stress, zonder gokken of traden.

Aarzel geen seconde en zet de cashflowmachine in werking!

Met vriendelijke groeten,

Sam Hollanders

Hoofdredacteur