Uw kerstcadeau: een portefeuille van € 2,2 miljoen?

Beeld je eens in: een beleggingsportefeuille van €2,2 miljoen euro.

Ach, het lijkt maar een verre droom. Niet veel beleggers zullen hier in slagen, zal u denken, en u heeft gelijk. Het is een behoorlijk heftige som.

Voor u deze mail weer verwijdert, wil ik met u toch eens even een rekensom maken. Want een portefeuille van €2,2 miljoen is gemakkelijker te bereiken dan u denkt.

Je hoeft er heus geen grootverdiener voor te zijn of een enorme erfenis gekregen te hebben. Integendeel, dit zijn manieren om veel uit te geven in plaats van een groot vermogen op te bouwen!

Veel mensen staan hier niet bij stil, maar het is wel zo. Wie veel geld verdient of krijgt, gaat daar vaak slecht of slordig mee om. Vaak wordt het extra besteedbare saldo uitgegeven aan luxe of onbenulligheden. En heb je op het einde van de rit evenveel of zelfs minder dan iemand met een kleiner inkomen, maar met meer discipline.

Wat je dan wel moet doen? Wel, je moet vroeg genoeg beginnen en elk jaar een bescheiden bedrag sparen.

Stel dat je op je 25e begint te beleggen en je zet elk jaar zowat €5.000 aan de kant. Als je dat spaarbedrag, omgerekend €416 per maand, op de aandelenbeurs belegt, dan kan je op je 65e een bedrag van €2,2 miljoen bij elkaar hebben belegd.

Dat is de kracht van de samengestelde interest, volgens Albert Einstein het achtste wereldwonder.

einstein

Als je dit mechanisme niet begrijpt, zal je helaas nooit een goeie belegger worden.

Want kijk eens mee op de onderstaande grafiek. Die toont je het verschil tussen een niet-samengestelde en een samengestelde interest (rente op rente effect). Het eindbedrag na al die jaren sparen en beleggen is veel groter!

samengestelde-interest

De truc is natuurlijk om de inleg zo lang mogelijk te laten renderen. Op die manier kan je eerste schijf van €5.000 meer dan 40 jaar het effect van de rente-op-rente genieten.

Kritische lezers zullen ook gezien hebben dat we hier rekenen met een rendement van 10% per jaar. Ook dat lijkt onoverkomelijk.

Wel, dat is het volgens ons niet. Laten we zeggen dat de gemiddelde opbrengst op de heel lange termijn van aandelen ergens rond de 7,5% ligt.

Dat is nog altijd geen 10%, zal je zeggen.

Dat klopt, maar de aandelen die we bij SMART Capital analyseren en op onze kooplijst zetten, hebben wél het potentieel om elk jaar 10% op te brengen.

De reden is heel eenvoudig: het zijn ondergewaardeerde aandelen die je goedkoper kan kopen dan de beurskoers.

Wanneer beleggers het potentieel en de waarde ervan ontdekken, brengen deze aandelen veel meer op dan dure of zelfs normaal gewaardeerde aandelen.

Daarom noemen we het ook waarde-beleggen. Je koopt een bepaalde waarde tegen een bepaalde prijs, en je wéét gewoon dat die waarde op een bepaald moment naar boven komt.

Daarom moet je wel je huiswerk maken. Dat doen we bij SMART Capital graag in jouw plaats. Daarom sluiten mensen bij ons een abonnement af.

Ook jij kan een portefeuille van €2,2 miljoen behalen, maar dan moet je nu wel beginnen in actie schieten en ernstig werk maken van je beleggingen.

Ik ga je hier geen blaasjes wijsmaken en zeggen dat het zomaar kan.

De belangrijkste vereisten zijn:

• Tijd
• Geduld
• Discipline
• Emotieloos handelen
• Herbeleggen van dividenden

Ben je er klaar voor?

Wij zijn alvast klaar om JOU te helpen in 2016 je beleggingsdoelstellingen waar te maken.

Niet met prietpraat of gekke voorspellingen zoals sommige van onze concurrenten.

Maar wel met een formule die werkt en die wiskundig onweerlegbaar is.

Laat de combinatie van rendement, tijd en geld voor jou werken.

Aandelen zijn écht het enige alternatief om dit te bereiken. Value-aandelen de uitgelezen keuze!

Prettige feesten en een zalige kerst,

Sam Hollanders

Hoofdredacteur
SMART Capital