Value schittert nu echt

  

Geachte heer/mevrouw,

 
Het is zonder leedvermaak dat we vaststellen dat groei nu echt zijn pluimen begint te verliezen.

Kijk maar eens even mee naar de grafiek van de iconische ARK tracker van Cathie Wood, die veel ‘disruptieve’ bedrijven bevat: 
        

600_sc66.jpg

 
Hoewel we geen technisch analisten zijn, kan je merken dat de grafiek duidelijk naar beneden wijst na een verschroeiende rit naar boven het afgelopen jaar. De ETF is zo vanaf het hoogtepunt zowat 35 procent gedaald.

Ook de bredere Nasdaq-index geeft te denken.

Mij doet de prijsactie wat denken aan de verliezen die we zagen in februari, toen de Nasdaq100 zowat 11 procent verloor. Op dit moment zitten we nog maar in de helft van die beweging.

Maar wat mij heel interessant lijkt, is dat de ARK ETF sinds de piek in februari maar liefst 45 procent slechter heeft gepresteerd dan Berkshire Hathaway, hét ultieme value-aandeel natuurlijk.

Een jaar geleden herinner ik me nog dat het narratief helemaal anders was.

Berkshire was toen helemaal out, want niet meer up to date in de digitale economie, met een portefeuille vol bedrijven uit de ‘oude economie’.

Een belangrijke les die we hieruit moeten trekken, is dat waardering nog steeds bijzonder belangrijk blijft.

Wanneer je een belegging doet, dan is de waarde bij het aangaan van die belegging primordiaal.

Het afgelopen jaar hebben beleggers naar mijn aanvoelen te veel belang gehecht aan ‘verhalen’, die allemaal schitterend klonken, maar onze economie en de bedrijven veranderen nu eenmaal heel snel.

Bedrijven die dertig jaar geleden tot de allergrootste ter wereld behoorden, vind je nu niet meer terug in de top tien. Dat toonde Warren Buffett ook al aan tijdens de jaarvergadering van Berkshire.

Daarom blijft SMART Capital vasthouden aan de beproefde recepten, en beleggen in kwalitatieve bedrijven die niet te hoog gewaardeerd zijn.

Sam heeft een heel mooie selectie uitgewerkt, in verschillende segmenten, met een risicoprofiel dat voor iedereen geschikt kan zijn.

Hiermee kan je een heel mooie aandelenportefeuille samenstellen die volgens de strengste normen is gescreend.

Beleggen in aandelen is eerder een ambacht dan een wetenschap. Daarom is ervaring en Fingerspitzengefühl zo belangrijk.

Sam heeft dit zeker na vele jaren valuebeleggen.

Probeer daarom SMART Capital risicoloos uit gedurende zeven dagen en verhoog het rendement van uw portefeuille.

JA, IK VERHOOG NU HET RENDEMENT VAN MIJN PORTEFEUILLE.

Klik hier voor meer informatie en krijg het 254 pagina's tellend boek  "Verdubbel je geld in vijf jaar" er bij een jaar of een 2-jaar abonnement gratis bij.