Mijn allerlaatste tip van 2015

We zitten in de laatste rechte lijn richting 2016. Het was een woelig en turbulent jaar op de aandelenmarkten, waarin de centrale banken een steeds grotere rol krijgen toebedeeld.

Het actieve stock-picken is dood, lees je wel eens. Leve het passief beheer!

Zo makkelijk is dat allemaal niet. Akkoord, trackers verdienen zeker een plaats in je portefeuille. Dat zal ik niet ontdekken.

Toch verwacht ik dat in 2016 de echte aandelenbeleggers, de stock-pickers zoals we die bij SMART Capital zijn, zullen floreren.

Ik heb verschillende redenen om dat te denken. Na verschillende jaren beursstijging zijn de markten niet erg goedkoop meer. Er zijn echter nog steeds meer dan genoeg goedkope én kwalitatieve bedrijven te vinden. Je moet alleen harder zoeken dan vroeger.

Dat maakt de aantrekkelijkheid van een individuele aandelenportefeuille die je aanhoudt voor de lange termijn des te aantrekkelijker.

Bovendien heb ik nog een belangrijke reden om aan te nemen dat in 2016 bij heel wat beleggers de schellen van de ogen zullen vallen.

Want op 29 december 2015 zette De Standaard de volgende kop op de eerste pagina:

cover

Ook in 2016 zal GEEN ENKEL SPAARBOEKJE in staat zijn om de inflatie te compenseren. En je weet hoe dat gaat met inflatie: eens ze uit de tube tandpasta is, krijg je ze er nooit meer in.

Laat het je niet overkomen. Laat je ook niet bang maken. Weet gewoon dat een goed gekozen portefeuille kwaliteitsaandelen ook in 2016 je koopkracht zal beschermen, en liefst nog een mooie winst zal opleveren.

De dividenden krijg je erbij als je bedrijven kiest die hun aandeelhouders een mooi deel van de winst willen gunnen.

Die aandelen selecteren we bij SMART Capital. Alleen al met het dividend kan je 2 tot 3% verdienen, terwijl een spaarboekje 0,15% oplevert.

De keuze is aan jou. Zorg er volgend jaar in elk geval voor dat jij geen spaarder bent die niets zal verdienen, zoals het krantenartikel zegt.

Abonneer je dus op de valreep van 2016 nog op SMART Capital, je betrouwbare gids in woelige beurstijden! Klik HIER!

Met deze woorden sluit ik 2015 af. Bedankt voor jullie massale reacties in 2015 en jullie vertrouwen.

Tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Sam Hollanders
Hoofdredacteur SMART Capital